A goliath fogadás részletes bemutatása

Napjainkban már számos lehetőség adódik sportfogadára. A hagyományos, papír alapú szelvények mellett már számos online sportfogadó iroda kínál számunkra kedvezőbbnél kedvezőbb ajánlatokat is. Aki fogadott már bármilyen eseményre, biztosan próbálta már a kombinációs fogadást is. Kombi szelvényen nem csak egy kimenetelt játszunk meg, hanem több esemény helyes eredményének együttes megtippelését kíséreljük meg.

Az oddsok ebben az esetben összeszorzódnak, és a magasabb eredő szorzó miatt nagyobb nyereményt is remélhetünk. Bosszantó lehet ugyanakkor, amikor a szelvényünk csak egy mérkőzésen megy el. Biztosan te is tapasztaltad már ezt az érzést. Az összes többi tipped jó volt, de mivel egy nem jött be, így kuka lett az egész. Azoknak a játékosoknak találták ki a system fogadás lehetőségét, akiket ez a dolog sokszor bosszant.

A system fogadást magyarra leginkább úgy fordíthatjuk, hogy összetett kombinációs fogadás. Azt jelenti, nem csupán egy, mondjuk nyolcas kötésű szelvényed lesz, hanem a kimenetelek kombinációit is megjátszod külön szelvényeken.

Így fordulhat elő például az, hogy akkor is nyersz, ha csak 2 helyes tipped van. Ez az adott fogadási forma sajátosságaiból fakad. Következő cikkünkben a Goliath fogadást mutatjuk be neked, amely az egyik legnagyobb system fogadási forma.

Szó lesz a fogadási stratégia működéséről, annak előnyeiről és hátrányairól, illetve arról, hogy milyen játékosoknak ajánljuk igazán. Mindezek mellett választ kaphatsz a gyakran ismétlődő kérdésekre a Goliath fogadással kapcsolatban, valamint egy konkrét gyakorlati példát is hozunk, hogy teljesen megértsd a fogadás működését. Tarts velünk cikkünk során, ha felkeltettük az érdeklődésed és szeretnél mindent megtudni a Goliath fogadásról!

A legjobb online bukmékerek útmutató goliath fogadás

Szakértői értékelés
Fénypontok
 
Üdvözlő bónusz
99/100 Ismertető
35T HUF
100% az 1. betétnél
Látogatás 22bet
 • Statisztikák, élő sportesemények, és szinte minden sportág
 • forintban és magyar nyelven is fogadhatsz
 • ázsiai hendikeppel
95 Payout Ratio
35T HUF 100% az 1. betétnél
Látogatás 22bet
 • Statisztikák, élő sportesemények, és szinte minden sportág
 • forintban és magyar nyelven is fogadhatsz
 • ázsiai hendikeppel
22bet Ismertető
98/100 Ismertető
35T HUF
100% az 1. betétnél
Látogatás 20bet
 • Különféle fogadási piacok
 • GYIK szekció elérhető
 • Népszerű kriptovaluták használata
93 Payout Ratio
35T HUF 100% az 1. betétnél
Látogatás 20bet
 • Különféle fogadási piacok
 • GYIK szekció elérhető
 • Népszerű kriptovaluták használata
20bet Ismertető
97/100 Ismertető
52T HUF
100% az 1. betétnél
Látogatás Ivibet
 • Remek labdarúgás kínálat, akár élőben is
 • Online stream az élő fogadási felületen
 • VIP program a leghűségesebb ügyfeleknek
95 Payout Ratio
52T HUF 100% az 1. betétnél
Látogatás Ivibet
 • Remek labdarúgás kínálat, akár élőben is
 • Online stream az élő fogadási felületen
 • VIP program a leghűségesebb ügyfeleknek
Ivibet Ismertető
96/100 Ismertető
1BTC
Üdvözlő Bónusz
Látogatás Vave
 • Üdvözlő bónusz BTC 1 értékben
 • A legjobb kripto fogadási felület
 • Havi pénzjutalmak VIP tagoknak
94 Payout Ratio
1BTC Üdvözlő Bónusz
Látogatás Vave
 • Üdvözlő bónusz BTC 1 értékben
 • A legjobb kripto fogadási felület
 • Havi pénzjutalmak VIP tagoknak
Vave Ismertető
95.6/100 Ismertető
35T HUF
100% az 1. betétnél
Látogatás Select.bet
 • Nagyon jó esélyek
 • Egyszerű használhatóság és felhasználóbarát design
 • Szép és elérhető élő fogadási opció
95 Payout Ratio
35T HUF 100% az 1. betétnél
Látogatás Select.bet
 • Nagyon jó esélyek
 • Egyszerű használhatóság és felhasználóbarát design
 • Szép és elérhető élő fogadási opció
Select.bet Ismertető

Mit jelent hogy Goliath fogadás?

azsiai hendikep fogadashoz

A Goliath fogadás, mint feljebb is említettük, az egyik legnagyobb kombinációs fogadási forma. Szokták Goliath 247 néven is említeni. Lényege, hogy 8 lehetséges kimenetelt kell megjátszanod egy szelvényen. Ezek kombinációiból összesen 247 fogadásod lesz. Ez 247 alkalom a nyerésre, ami mindenképp jó hangzik. Elmondható tehát, hogy a Goliath fogadás hű a nevéhez.

Hogyan köss Goliath fogadást?

kombo8A fogadás kötése alapjában véve nem tér el sokban attól a módszertől, mintha sima kötésben fogadnál nyolc mérkőzésre. Miután bejelentkeztél az általad preferált sportfogadó portálra és meggyőződtél arról, hogy van pénz az egyenlegeden, csak kezdd el felpakolni a nyolc tippet a szelvényre. Miután megvan a nyolc, a fogadási típusoknál válaszd ki a Goliath fogadás lehetőségét.

Arra mindenképpen figyelj, hogy a 247 fogadás miatt 247 egységnyi alaptétet kell megraknod. Ez a lényeges különbség a sima nyolcas kötésű fogadás és a Goliath fogadás között. Ez 1,000 forintnyi alaptét mellett 247,000 forint össztétet jelent, ami azért valljuk be, elég erősen hangzik. Ha nem szeretnél ekkora tétben játszani, de kipróbálnád a Goliath fogadást, akkor nézz utána, hogy mekkora a minimum tét az oldalon, ahol játszol. Van, ahol már 50 forinttól is játszhatsz.

Ne aggódj, a 247 eseményt nem neked kell összeválogatni. Be is fonná bárki tőle a szemöldökét, ha ilyenre késztetnék! Ezt a munkát az oldal algoritmusa végzi automatikusan, pillanatok alatt. Tehát semmivel nem tart több időbe Goliath fogadást kötnöd, mint bármely más fogadást. A nyolc oddson felül csak egyetlen kattintásodba kerül. Na meg persze a tétbe.


Kell ez nekem? — Elmondjuk kinek ajánljuk a Goliath fogadást

Elsőre talán ijesztőnek tűnhet a 247 egységnyi tét, amely még 100 forintnál is 24,700 forint. Ha kezdő játékos vagy, és inkább kis tétekben szoktál fogadni, akkor nem biztos, hogy a Goliath fogadás lesz a neked való rögtön kezdésnek. Eleinte inkább a trixie vagy patent fogadást ajánljuk, ahol az össztét is alacsonyabb, illetve kevesebb tippet is kell eltalálni a maximális nyereményhez.

Goliath fogadást inkább azoknak ajánljuk, akik már gyakorlottan mozognak a kombinációs stratégiák között. Na meg persze azoknak, akiknek 8 kiszemelt tippjük van az adott napra. Az összességében elmondható, hogy ha érted, hogy működnek a system fogadások, akkor a Goliath fogadás működését is könnyedén megérted. Nem fog megzavarni a kombinációk száma, hisz valójában mindegy is.

A sokat emlegetett 247 fogadás az következőképpen tevődik össze. 28 darab kettes, 56 darab hármas, 70 darab négyes, 56 darab ötös, 28 darab hatos, 8 darab hetes és végül egy darab nyolcas kötésű szelvényünk lesz. A nyolcas kötésű szelvény ugyanúgy megjátszásra kerül, mint a sima nyolcas kötés esetén.

Emellé viszont a Goliath fogadásnál kapsz még 246 másik opciót is. Úgy is mondhatnánk, hogy 246 további nyerési esélyt. Ha nyolcas kötésre adod a fejed, tehát inkább a Goliath fogadást javasoljuk, mint a sima kombit. Utóbbinál nagyon tud fájni, ha egy mérkőzés elmegy, Goliath fogadásnál pedig még akkor is sok százezer forint ütheti a markod.

Így számolj Goliath fogadással — Egyszerű példa a fogadásra

Ha az összes lehetséges kimenetelen végigmennénk, akkor a cikk az örökkévalóságig tartana. Nem célunk téged untatni, inkább valós tudással vérteznénk fel. Olyan példákat mutatunk be, amelyekkel még ezt az óriási és elsőre talán bonyolultnak tűnő fogadási formát is könnyen megértheted. Vágjunk is bele hát!

Először tisztázzuk az alapokat. A 8 választott kimenetelt az előző fejezetben szereplő betűkkel jelöljük, tehát A, B, C, D, E, F, G és H lesznek a tippjeink. A szorzók nézzenek ki a következőképpen: A – 1.60, B – 20.00, C – 2.30, D – 4.00, E – 3.50, F – 15.00, G – 1.40, H – 2.00. Ahogy látszik, viszonylag vegyesen válogattunk.

Alacsony szorzók mellett megtalálhatók a 15-szörös vagy afeletti oddsok is. Ha szeretnénk megadni magunknak azt az esélyt, hogy két helyes tipp esetén pluszban legyünk, akkor javasoljuk ehhez hasonló magas oddsoknak az alkalmazását, legalább 2 darabot. Az alaptét legyen 100 forint, hogy egyszerűen és követhetően tudjunk számolni. Az össztét így 247 x 100 forint, vagyis 24,700 forint lesz.

Példák két győztes tipp esetére

Tegyük fel, hogy az eltaláltuk a B és a C kimenetelt. Ebben az esetben egyetlen fogadásunk nyert a 247-ből, méghozzá a BC kettes kötésű fogadás. Az eredő szorzó B x C, tehát 20.00 x 2.30 = 46.00 lesz. Az alaptét 100 forint volt, tehát 4,600 forint lesz a nyereményünk. Igen ám, de a másik 246 fogadás vesztes lett, vagyis 246 x 100 forintnyi tétünk buktuk, amely 24,600 forint veszteség.

Ehhez még hozzájön a 100 forint amibe a győztes fogadás került. A profitunk így 4,600 – 24,700, azaz -20,100 forint.

Látható tehát, hogy két nyertes fogadással az esetek nagy részében csak a fájdalmat enyhíthetjük. Valós profitra ennyi még nem elég. Pedig az egyik szorzó egy magas odds volt, de így is kevés volt a boldogsághoz. Ha B helyett a D nyert volna a C mellett, akkor az eredő csupán 2.30 x 4.00, vagyis 9.20. Ez 920 forintos nyeremény, a 24,700 forint össztét mellett.

Még vigasznak is kevés, bár hangsúlyozzunk, 8-ból csak 2 tippünk volt helyes ebben a képzeletbeli történetben. Nézzünk meg egy extrém példát is, ahol mondjuk B és F nyer. B x F, vagyis 20.00 x 15.00 = 300.00-as odds. Egyetlen fogadással nyerünk 100 forintból rögtön, 30,000 forintot, ami meghaladja a 24,700 forintos össztétet. A profitunk így csupán két helyes tippel is 5,300 forint lesz. Hát ha még ezek mellé bejön egy harmadik tipp is!

Mi van, ha három vagy akár több tippem is helyes?

Maradjunk az első példánál, ahol B és C nyert. Jöjjön még emellé D is, a maga 4.00 szorzójával. Ezesetben nyertes a BC, BD és CD kettes kötésű fogadásaink és a BCD hármas kötésű fogadásunk. BC esetén 20.00 x 2.30 = 46.00 az eredő odds, tehát 100 forintos tét mellett 4,600 forint a nyereményünk.

Ugyanígy számolva, BD esetén 8,000 forint, CD esetén pedig 920 forint a nyereményünk. Az egyetlen hármas kötésből B x C x D, vagyis 20.00 x 2.30 x 4.00, összesen 184.00 lesz az eredő oddsunk. Ez 18,400 forint nyeremény. A négy győztes fogadás nyereményét összeadva 4,600 + 8,000 + 920 + 18,400 =  31,920 forint a nyereményünk. Ebből levonva a 24,700 forintnyi kezdőtőkét, a profitunk 7,220 forint lesz.

Fontos megemlíteni, hogy ha az extra szorzót kicseréljük egy harmadik, szintén konszolidáltabb oddsra, mint például a H, akkor előfordulhat, hogy 3 helyes tipp esetén sem lesz profitunk. Így a négy győztes szelvényen összesen 4,020 forintot nyerünk 100 forintos alaptétnél. Ez pedig valósággal eltörpül a befektetett pénzünk mellett. Csupán arra jó a nyeremény, hogy visszanyerjük az össztétünk egy csekély részét. Hasonló logika mentén ki lehet számolni a többi kombinációból fakadó nyereményt is.

Ennyire részletesen mi most hely hiányában nem mennénk ebbe bele. Négy helyes tipp felett már érdemes kalkulátort használni, amelyből számtalan fellelhető az interneten Goliath fogadás kalkulátor címszó alatt. Annyit azért érdekességképpen itt hagynánk neked, hogy a fenti 8 oddsot beütve a kalkulátorba, kijött, hogy a nyeremény 46,697,576 forint. Tehát majdnem 47 millió forint, 8 tippből, 24,700 forintos össztéttel. Na ezért hívják Goliath fogadásnak ezt a stratégiát!


Pro vs kontra — Nagyító alatt a Goliath fogadás

Hatalmas nyereményeket érhetünk el.

A 247 fogadás miatt, ha belenyúlsz a tutiba, akkor könnyedén milliomossá válhatsz a Goliath fogadás által. Persze ehhez el kell találnod mind a 8 eseményt, amit kinéztél. A nyereményed azonban nagyságrendekkel nagyobb lesz, mintha csak sima nyolcas kötésben fogadtál volna rá.

Dúskálhatsz a lehetőségekben.

Megkapod a pénzedért cserébe, amire vágysz, hiszen rengeteg lehetőséged van nyerni Goliath fogadás alkalmával. Négy helyes tipp felett már szinte lehetetlen kiszámolni a nyereményt papíron. Ehhez ajánljuk az interneten fellelhető kalkulátorokat. Ha pedig szeretsz bütykölni, akkor egy speckó excel tábla elkészítése is jó móka lehet.

Minden tipped jöhet.

Nyolc odds kell, tehát semmit sem kell lehagynod a szelvényedről Goliath fogadás alkalmával. Nyugodtan rárakhatod a hétvégi bomba meglepetést a viszonylag simább oddsok mellé, hiszen ha elmegy, akkor sem buksz mindent. Ha pedig jön, könnyen a mennyekbe repíthet téged!

Otthon kell lenni a választott sportokban.

Nyolc meccs eltalálása nem egyszerű. Ahhoz pedig, hogy megfogd a meglepetést, képben kell lenned, hogy éppen melyik esemény melyik kimenetelét árazta túl a fogadóiroda. Láthattad, hogy megéri energiát fektetni a Goliath fogadásba. Ha komolyan űzöd az ipart, ez lehet a jó stratégia!

Egy jó tippel nem nyersz.

Ahogy a Heinz fogadásnál, itt is el kell mondanunk, hogy aki azt a stratégiát keresi, ahol egy tippel is nyerhet, annak nem a Goliathot ajánljuk. A 247 egységnyi alaptét miatt legalább 247-es odds kéne amúgyis a nullához. Engedd el. Ha ilyen fogadásra vágysz, akkor a yankee fogadás lesz a neked való.

Magas össztét.

A fenti példában is láthattad: már 100 forintos alaptét mellett is összesen csaknem 25,000 forintodba kerül a Goliath fogadás. Kezdő játékosoknak emiatt nem ajánljuk, hiszen könnyen elszaladhat az emberrel a ló. Még a gyakorlott sportfogadóknak is meggyűlhet a baja a magas téttel egy bukó széria alatt. Csak ésszel!


Milyen szorzókkal érdemes játszani Goliath fogadást?

A korábban említett példákon is látni, hogy alacsonyabb szorzókkal még három kimenetel eltalálása után is könnyedén mínuszba kerülhetünk. A szorzók megválogatását aképpen javasoljuk nagyságrendileg, ahogy a fenti példában jelöltük: A-tól H-ig. Mehetnek 1.80 alattiak nyugodtan, de akkor kell 10.00 feletti, hogy egyensúlyozza.

Ezek mellé pedig a stabil 3.50-6.00 körüliek. Természetesen, ha biztos vagy abban, hogy 5 nyer például, akkor azok lehetnek alacsonyabb tutik is. Ilyenkor azonban számolnod kell azzal a kockázattal is, hogy ha egy biztosabbnak tűnő meccs elmegy, akkor többet buksz, mint sima nyolcas kötés alatt.


Bónuszok és promóciók — Élj a lehetőséggel!

bonus HU
Számos sportfogadási oldal kínál extra bónuszt a kombi szelvények alkalmával. Már négyes kötés esetén is szoktak adni pár százalék plusz a nyereményedhez. Nyolcnál pedig annál inkább várható ilyesmi. Erről minden esetben érdeklődj az általad kedvelt oldalon az online chatben, hogy milyen bónusz érhető el.

Lehetséges, hogy van, de nem reklámozzák, viszont ha rákérdezel, lehet, hogy majd ajánlanak valamit. Ha nincs ilyen az oldaladon, és vágysz rá, akkor ajánljuk, hogy nézz szét a szolgáltatók között. Szintén tudsz regisztráció előtt érdeklődni, és a válaszok alapján oda regisztrálni, ahol a legtöbb promóció jár tagságod mellé. A jól jövedelmező ajánlatokról pedig nem érdemes lemaradni!

Rabona Bónuszfeltételek 92/100
 • 100%-ával, de legfeljebb 35,000 HUF-tal
 • minimum 1.50 fogadási szorzóval Letét
 • 6 megforgatást amelynek esélye legalább 2,00 (bónusz)
35T HUF Üdvözlő bónusz Látogatás Rabona

Alternatívák a Goliath fogadásra

Ha nyolc tippet nem tudsz minden nap összeválogatni, akkor bizony nem veled van a gond. Előfordulhat, hogy nem vagyunk biztosak magunkban, és inkább csak 3 meccset játszanánk meg. Szerencsére gondoltak erre a sportfogadó irodák is, és 3 tipp esetén is kínálnak system fogadásokat.

Ilyen például a trixie fogadás, ahol a 3 tippedből lesz 3 kettes, valamint egy hármas kötésű fogadásod. Ha az egyes kötéseket is szeretnéd bevenni a buliba, akkor a patent fogadás lesz a te stratégiád. Itt ugyanúgy működik minden, mint a trixie fogadásnál, csak az egyes kötésekre is fogadsz. Ez azt jelenti, hogy már 1 helyes tipp esetén is nyerhetsz.

Ha pedig mondjuk nem nyolc, hanem hat tipped van, akkor a Heinz fogadás lesz a neked való kombi stratégia. Itt a hat tippből lesz 57 fogadásod. Ez a stratégia szintén kettes kötésektől kezdve hozza össze a kombinációkat. Hét kimenetel esetén pedig a Super Heinz-et ajánljuk, ami a Heinz fogadás nagytesója.
A séma ugyanaz, csak 57 helyett rögtön 120 fogadásod lesz. Jól jelzi a Goliath fogadás méreteit, hogy még ez is kevesebb, mint a Goliath 247 fogadása. Kezdő játékosoknak inkább a trixie, patent és yankee fogadást ajánljuk, míg a gyakorlottabbak mehetnek a Heinz-Super Heinz-Goliath vonalra. Persze a tétekkel is lehet trükközni. Goliath-nál érdemes kisebbre venni, yankee-nél pedig nagyobbra, de ezt már persze rád bízzuk.


Gyakran Ismételt Kérdések — Fontos tudnivalók a Goliath fogadásról

Hogy tudok Goliath fogadást kötni?

A módszer teljesen ugyanaz, mintha sima nyolcas kötésű kombit tennél. A fogadószelvényedre kiválasztasz nyolc neked tetsző oddsot, majd kiválasztod a Goliath fogadás opciót. Arra figyelj, hogy tétnél már egységnyi tétet fogsz megadni, tehát 247 fogadás esetén 100 forint egységnyi tét mellett az össztéted 24,700 forint lesz. Ez már tekintélyes összeg, főleg kezdőként.

Élőben is tudok Goliath fogadást kötni?

Technikai akadálya nincs a dolognak, viszont mivel 8 eseményt kell kiválasztanod, és élőben gyorsan változnak az oddsok, így sokak szerint nem túl kényelmes módja a Goliath fogadásnak az élő fogadás. Ha viszont mindenképp szeretnéd kipróbálni, csak rajta, majd te kitapasztalod magadnak, milyen is. Úgyis az számít igazán.

Egy helyes tipp esetén is nyerek?

Sajnos nem. Legalább 2 tippednek helyesnek kell bizonyulnia ahhoz, hogy nyereményt gombolhass le a fogadóirodáról. Ha ilyen fogadási formára vágysz, akkor ajánljuk a Lucky 15-öt, a patent fogadást, vagy éppen a Lucky 63 fogadást.

Tudok többszörös kötésben fogadni?

Jó, hogy! A Goliath fogadás egy system fogadás, ami összetett kombinációs fogadást jelent magyarul. Nem szimplán kötésben fogadsz ilyenkor, hanem 247 különböző szelvényed lesz. A kötés tiltásoknak mindenesetre nézz utána az oldalon, ahol játszol, de ez úgyis világosan ki lesz emelve, ha problémát okozna.

Mobilon is tudok Goliath fogadást kötni?

Amennyiben a sportfogadási portál kínál neked mobilos felületet vagy applikációt, abban az esetben igen. Semmi hátrányod nem származik abból, ha mobilon kötnél Goliath fogadást. Sőt, lehet még egyszerűbb is, mint asztali gépen. Pláne ha jó az oldal kialakítása.

Korai kifizetésre van lehetőségem?

Szintén szolgáltató válogatja. A legtöbb nagy portál már kínál ilyen opciót játékosainak. Ha mindenképpen erre vágysz, érdeklődj utána a témának, nehogy kellemetlen meglepetés érjen. Ebben az esetben érdemes olyan oldalon játszani, ahol van erre lehetőség.


Felelősségteljes játék

Ahogy a bemutatásban is többször kiemeltük, Goliath fogadás alkalmával jelentős az össztéted. Mindössze 100 forintos alaptét esetén is csaknem 25,000 forint a befektetett összeg. Ez már bőven nem az aprópénz kategória. Egy nagy tét, vagy sok kicsi, a végeredmény ugyanaz, ha beüt a krach. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy mindig tiszta fejjel játssz, felelősségteljesen.

Mindig csak annyi tétet tegyél fel, ami nem hiányzik a nap végén a kasszából. Olyat, amelyet könnyedén tudsz nélkülözni. Ha úgy érzed, a megélhetésed múlik a játékon, akkor kérj segítséget és állj le vele. Számos oldalon találsz segítséget. Ha erre van szükséged, ne félj kérni. Hidd el, lesznek akik támogatnak majd!