Sportfogadási stratégiák részletes bemutatása

Sportfogadás során a legtöbb ember számára az elsődleges szempont a profittermelés. Nem meglepő, hiszen a fogadásainkkal nem bukni akarunk, hanem pénzt nyerni. Ehhez nem elég egyszer-kétszer jó szelvényt tenni, kivéve ha egy hatalmas meglepetés jön a sok bukó mellett. Ehelyett inkább rendszeresen kell nyerni, hogy ezzel pozitív legyen a balansz.

Aki fogadott már, vagy netalán rendszeresen is játszik, az tudja nagyon jól, hogy ez nem annyira egyszerű, mint ahogy hangzik. Egyáltalán nem. Ennek a fő oka az lehet, hogy a legtöbb játékos csak random választja ki éppen mire fogadjon és mekkora összegben. Nincs semmiféle fogadási stratégia, ami alapján teszi a tétjeit és kiválasztja az oddsait.

Túl sok mérkőzést választ egy sima kombi szelvényre, vagy éppen túl alacsony oddsra tesz nagy összeget. Ugyan a sportfogadás is egyfajta szerencsejáték, de nem érdemes teljesen a szerencsére hagyatkozni közben.

Nem kell aggódni viszont, hiszen alábbi cikkünkben sportfogadási stratégiákat fogunk bemutatni kezdő és gyakorlott játékosok részére egyaránt.

Igyekszünk mindent alaposan elmagyarázni, így főképp a kezdő játékosok számára lesz hasznos ez az olvasmány. Hitünk szerint viszont előfordulhat, hogy még a dörzsölt játékosoknak is mondhatunk újat. Tarts velünk te is, hogy képbe kerülj a legjobb fogadási stratégiákkal.

A legjobb online bukmékerek útmutató

Szakértői értékelés
Fénypontok
 
Üdvözlő bónusz
99/100 Ismertető
35T HUF
100% az 1. betétnél
Látogatás 22bet
 • Statisztikák, élő sportesemények, és szinte minden sportág
 • forintban és magyar nyelven is fogadhatsz
 • ázsiai hendikeppel
95 Payout Ratio
35T HUF 100% az 1. betétnél
Látogatás 22bet
 • Statisztikák, élő sportesemények, és szinte minden sportág
 • forintban és magyar nyelven is fogadhatsz
 • ázsiai hendikeppel
22bet Ismertető
98/100 Ismertető
35T HUF
100% az 1. betétnél
Látogatás 20bet
 • Különféle fogadási piacok
 • GYIK szekció elérhető
 • Népszerű kriptovaluták használata
93 Payout Ratio
35T HUF 100% az 1. betétnél
Látogatás 20bet
 • Különféle fogadási piacok
 • GYIK szekció elérhető
 • Népszerű kriptovaluták használata
20bet Ismertető
97/100 Ismertető
52T HUF
100% az 1. betétnél
Látogatás Ivibet
 • Remek labdarúgás kínálat, akár élőben is
 • Online stream az élő fogadási felületen
 • VIP program a leghűségesebb ügyfeleknek
95 Payout Ratio
52T HUF 100% az 1. betétnél
Látogatás Ivibet
 • Remek labdarúgás kínálat, akár élőben is
 • Online stream az élő fogadási felületen
 • VIP program a leghűségesebb ügyfeleknek
Ivibet Ismertető
96/100 Ismertető
1BTC
Üdvözlő Bónusz
Látogatás Vave
 • Üdvözlő bónusz BTC 1 értékben
 • A legjobb kripto fogadási felület
 • Havi pénzjutalmak VIP tagoknak
94 Payout Ratio
1BTC Üdvözlő Bónusz
Látogatás Vave
 • Üdvözlő bónusz BTC 1 értékben
 • A legjobb kripto fogadási felület
 • Havi pénzjutalmak VIP tagoknak
Vave Ismertető
95.6/100 Ismertető
35T HUF
100% az 1. betétnél
Látogatás Select.bet
 • Nagyon jó esélyek
 • Egyszerű használhatóság és felhasználóbarát design
 • Szép és elérhető élő fogadási opció
95 Payout Ratio
35T HUF 100% az 1. betétnél
Látogatás Select.bet
 • Nagyon jó esélyek
 • Egyszerű használhatóság és felhasználóbarát design
 • Szép és elérhető élő fogadási opció
Select.bet Ismertető

Kezdjük az alapokkal — Mit is értünk fogadási stratégia alatt?

Sportfogadási stratégia annyi van manapság, mint égen csillag. Könnyen előfordulhat, hogy már te is találkoztál jó néhánnyal. Gyakori jelenség, hogy ha egy ismerősünk vagy barátunk jó szériában van, akkor büszkén újságolja, hogy neki melyik sportfogadási stratégia vált be éppen. Vannak emberek akik egyik, és vannak akik a másik módszerre esküsznek. Neked viszont az a dolgod, hogy ezek közül megtaláld a számodra működő sportfogadási stratégiát.

Ki lehet ugyanis próbálni sokféle módszert, elő is fordulhat, hogy egyszer-egyszer sikeres leszel vele. A legfontosabb ugyanakkor, hogy megismerd magad, kiismerd a szokásaid, majd ezek alapján válaszd ki a számodra nyereséges sportfogadási stratégiát. Hosszabb távon érdemes letenni a voksod egy stratégia mellett. Így lehet igazán jövedelmező a sportfogadó karriered. Azt persze semmi sem tiltja, hogy kipróbáld az összes neked tetsző sportfogadási stratégiát, amíg keresed az igazit. Olyan ez, mint randizni. A nyereményeiddel.

Tippek a működő sportfogadási stratégiákhoz

Fontos, hogy lefektesd a szabályokat a fogadáshoz. Értve ezalatt például a büdzsé kontrollálását. Célszerű minden esetben elkülöníteni egy keretösszeget, amelyet az adott időszakban sportfogadásra fordítasz, legyen ez akár egy hét, vagy mondjuk egy hónap. Ez az összeg legyen kőbe vésve. Ez alatt azt értjük, hogy ne lépd túl ezt a keretet.

Érdemes regisztrálni több online sportfogadó oldalra is, hiszen a kínálat és így az oddsok is eltérhetnek. Ha csak egy oldalt használsz, akkor könnyen bekorlátozódhatsz annak az oldalnak a kínálatára. Ha több portálon is jelen vagy, akkor könnyen tudsz tájékozódni, hogy az általad kinézett kimenetelre hogy kínálják a bukik a legjobb oddsokat. Sok esetben több tized eltérés is lehet, ami akár több tízezer forintos nagyságrendeket is jelenthet számodra.


Tétkezelési stratégiák

Három fő típusáról beszélünk elsősorban a tétkezelési sportfogadási stratégiáknak. A pozitív progressziós fogadásról, a negatív progressziós fogadásról és a biztonsági fogadásról. Ha ez így nem mond semmit elsőre, ne ijedj meg. Ahogy elmagyarázzuk, úgy rájössz majd, hogy valójában tudod nagyon jól, miről is van itt szó.

 • Pozitív progressziós fogadás alatt azt értjük, hogy amennyiben nyerünk, úgy emeljük a tétet. A név árulkodó lehet: pozitív, mint a nyerés maga ,és progressziós a tét emelése miatt.
 • Negatív progressziós fogadás során akkor emeljük a tétet, ha az előző fogadásunk vesztett. Ezzel a stratégiával abban bízunk, hogy az előzőleg bukott tétet, vagy annak a tétnek egy részét a magasabb téttel bíró fogadással visszanyerhetjük.
 • A biztonsági fogadás pedig azt jelenti, hogy ha buktunk, akkor visszaveszünk a tétből a következő fogadás alkalmával. Nem számít annyira népszerűnek, hiszen alapvetőleg mindenki gyorsan pluszban szeretne lenni, ez az emberek jelleméből fakad. Érdemes viszont néha egyet visszalépni és onnan szemlélni az eseményeket, értve itt a csökkentett tétre vesztes szelvény esetén.

Martingale stratégia

A Martingale stratégia az egyik legrégebbi fogadási stratégia. Ez egy negatív progressziós fogadási stratégia, amely során folyamatosan emeljük a tétet. Ebből következik, hogy egyre több befektetett tőkére lesz hozzá szükséged, hiszen minél később nyersz, annál több lesz a téted. A fogadási stratégia lényege, hogy minden vesztes szelvény esetén duplázzuk az előző tétet.

Másképpen “duplázós”-nak is hívják a Martingale-t, ezzel a megnevezéssel már lehet találkoztál te is. Ezt a stratégiát többnyire inkább gyakorlottabb játékosoknak ajánljuk, hiszen ahogy kiszámolhatod, 1,000 forint kezdő tét mellett a hetedik kör után már 128,000 forint kell, hogy legyen a téted. Győztes fogadás esetén újra kell indulni az alaptéttel, ott megáll a duplázódás. Érdemes továbbá 2.00 vagy afeletti oddsokkal operálni, amelyhez képben kell lenned az adott sportággal.

D’Alambert stratégia

Ez a Martingale sportfogadási stratégia továbbgondolt változata, ám egy jóval baratságosabb formában mindazt. Kezdő játékosoknak inkább ezt ajánljuk. A lényege abban rejlik, hogy attól függően emeled vagy csökkented tétet, hogy nyertél vagy vesztettél legutóbb. Itt nem duplázunk, csak simán emelünk  vagy csökkentünk. Példával ez úgy néz ki, hogy 1,000 forinttal indulsz, viszont nem nyertél, így a következő tét mondjuk legyen 2,000 forint.

Ezután szintén nem nyersz, szóval 3,000 forint lesz a tét. Ez már összejön, így a következő tét újra 2,000 forint. Mint látható, itt nem növekszik annyira gyorsan a tét, mint a Martingale stratégiánál. Ugyanakkor fennáll itt is a veszélye annak, hogy megugrik a tét sok vesztes fogadás után. D’Alambert stratégiánál is érdemes 2.00 feletti oddsokat megjátszani.

Fibonacci módszer

Hű, valami rémlik, igaz? Matek órán lehet volt erről szó korábban, és nagy eséllyel arra gondoltál, hogy “még egy dolog, amit sosem fogok használni az életben”. Könnyen előfordulhat, hogy tévedtél, és a Fibonacci módszer lesz végül a számodra nyereséges fogadási stratégia. Enne lényege abban rejlik, hogy vesztes tipp esetén emeljük a tétet az előző két tétünk összegével.

A gyakorlatban így néz ez ki: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, és így tovább. Ezek lesznek a tétjeid. Miért? Mert 1 + 1 = 2, 1 + 2 = 3, 3 + 5 = 13. Mindig a két utolsó összegére nő a tét. Érdemes itt is 2.00-nál nagyobb, de inkább 3.00 körüli oddsokat használni. Labdarúgás döntetlenekkel már biztosan jól fogsz járni, az általában stabilan van 3.00 fölött, vagy legalábbis akörül.

Labouchere stratégia

Ezt a stratégiát érdemes olyan piacokon alkalmazni aminek két kimenetele van, azaz a klasszikus “fej vagy írás” esetén. Sportfogadásra lefordítva ez lehet egy párharc továbbjutója, vagy éppen egy teniszmeccs végeredménye. Labouchere stratégia során ki kell választanod egy számsort, legyen az most: 1 – 3 – 5 – 2.

A két szélső szám összege lesz a téted, tehát 1 + 2 = 3. Ha veszítesz, felírod a számot a számsor végére, ami így 1 – 3 – 5 – 2 – 3 lesz. A következő téted 1 + 3, azaz 4 lesz. Ha nyersz, akkor, ezt a két számot kihúzod a sorból, és az új számsorod 3 – 5 – 2 lesz. Ha végül elfogyott minden szám, akkor érdemes új számsort választani.

Fix tétes fogadási rendszer

Nagyon népszerű és elterjed fogadási stratégia. A téted attól függetlenül változatlan marad, hogy éppen nyertél vagy vesztettél. Így nem fordulhat elő, hogy 4-5 rossz tipp után az egekben van a téted, ugyanakkor a profit is jóval kedvezőtlenebb ilyen esetben. Kezdőknek ajánljuk, hogy egy olyan összeget jelöljenek ki, amely számukra kellemes, és mindig azzal fogadjanak, ha ezt a fogadási stratégiát szeretnék alkalmazni.

Arányos fogadási stratégia

Ez egy biztonságosabb, és egyben kockázatkerülő módja a sportfogadásnak. A korábban említett stratégiákhoz képest pedig főleg. A lényege az, hogy a téted mindig az egyenleged egy bizonyos százaléka lesz. Kijelölöd, hogy például az egyenleged 5 vagy esetleg 10 százalékát játszod meg mindig, és ettől nem is térsz el.

Az összeg nyertes és vesztes fogadások esetén is változik, de arányaiban mindig ugyanannyi lesz. Ezzel a fogadási stratégiával elkerülheted, hogy lenullázd az egyenleged, vagy nagyon elszállj a tétekkel. Kezdőknek is ajánljuk, hiszen egy egyszerűen megérthető és könnyen alkalmazható sportfogadási stratégiáról van szó.

Kelly stratégia

Ennél a sportfogadási stratégiánál nincs meg a kész recept, hogy mikor milyen számokkal operálj. Annak tükrében változtatod a tétet, hogy éppen milyen erősek a szorzók. Kis szorzó esetén nagyobb a valószínűsége annak, hogy az adott esemény bekövetkezzen, tehát próbálkozhatsz nagyobb összeggel. Nagy szorzó esetén viszont kisebb összeget teszel fel.

Még úgy is lesz bőven profitod. Ehhez ismerned kell az adott sport piacát, hiszen attól, hogy valamire alacsonyabb az odds, még nem feltétlen jelent biztos nyerést. Azt pedig senki se szereti, ha a tutinak gondolt tippen megy el a szelvény. Haladóknak ajánljuk, hiszen a megérzéseidre és a tapasztalataidra kell hagyatkoznod ennél a fogadási stratégiánál.


Arbitrázs fogadás — Ha nem szeretnéd a véletlenre bízni

Az Arbitrázs fogadási stratégia egy itthon is elterjedt módszer. Bizonyára képben vagy azzal, hogy az oddsok sportfogadó oldalanként változnak. Egy eseményre jelentős különbséggel kínálhat szorzókat az egyik szolgáltató, mint a másik. Ez annak tudható be, hogy a bukmékerek más szempontok alapján állapítják meg az esélyeket.

Neked az a feladatod, hogy megtaláld, melyik az a két portál, ahol a legnagyobb az eltérés az egyes kimenetelek oddsai között. Vegyünk példának egy teniszmeccset, ahol ugye két kimenetel lehet: vagy “A” játékos nyer, vagy pedig “B” játékos nyer. X oldalon 2.30 szorzó van “A” játékosra, míg “B” játékosra 1.90.

Viszont te találsz egy Y oldalt, hol “A”-ra van 1.90, és “B”-re van 2.30 szorzó. Miért jó ez nekünk? Ha megfogadod X oldalon 1,000 forinttal “A” győzelmét, Y oldalon pedig B győzelmét ugyanezzel a téttel, akkor mindenképpen nyersz, hiszen mindkét lehetséges kimenetelt lefedted. Az összes téted 2,000 forint lesz, viszont te 2,300 forintot nyertél a 2.30-as szorzó miatt. Minél nagyobb a tét, annál több a nyeremény. Ingyen pénz, nem?

Fontos leszögezni, hogy vannak feltételei annak, hogy az Arbitrázs fogadási stratégiát használd. Muszáj, hogy több bukinál is legyen számlád, minimum 6-7 fogadóirodánál egyidőben. Ezeken a számlákon egyenlegnek is kell lennie, hogy fogadni tudj. Emellett sok időt kell eltöltened az oddsok összehasonlításával, és könnyen előfordulhat, hogy csak ritkán találsz ennyire kedvező opciókat, mint amiket a fenti példában bemutattunk.


Döntetlenre fogadás

Sokan vallják, hogy X-re, azaz döntetlenre fogadni lutri. Érdemes azonban megvizsgálni a lehetőségeket ennel a sportfogadási stratégiánál is. Vegyük az egyik legnépszerűbb sportot, a labdarúgást. Ha megnézzük a szorzókat focimeccsek esetén, általában a döntetlenekre 3.00 feletti szorzót kínálnak a sportfogadási oldalak.

Ha tisztán az esélyeket nézzük, akkor ugyanúgy 33% esély van erre a kimenetelre is, mint a hazai, vagy vendég győzelemre. Bár ez nem ennyire fekete és fehér, hiszen a valóságban nincs ugyanannyi döntetlen, mint a másik két opció. Így is azonban a focimeccsek 25-30 százaléka döntetlennel zárul. Ráadásul a döntetlenre fogadást kombinálhatod más fogadási stratégiával is.

Példának okáért, ha mindig duplázod a tétet, akkor nyertes tipp esetén busás profitod lehet, hiszen döntetlenekre, ahogy írtuk, általában 3.00 feletti szorzó van. Érdemes lehet még kinézni több döntetlent is a hétvégére szintén 3.00 odds felett. Válassz ki három ilyet, és köss rájuk egyes kötésű fogadást azonos tippel. Ha egy bejön, már pluszban leszel. Döntetlen fogadást természetesen nem lehet hasraütve megtenni.

Vagyis lehet, de nem érdemes. Javasolt bújni a statisztikákat, megnézni a csapatok hazai illetve vendég teljesítményét, illetve a hiányzó játékosokat, hogy meg tudjuk jósolni, mire is mennek majd egymással a pályán. Ehhez tehát tapasztalat szükséges, na meg persze jó sok befektetett idő. Az oddsok miatt szerintünk érdemes a döntetlen stratégiával foglalkozni, főleg ha szereted a statisztikákat.


Fogadj az esélytelenebb csapatra!

Rengeteg papírformának tűnő mérkőzést kínál egy-egy hétvége. Labdarúgás piacon vannak csapatok, mint például a Bayern München, a Manchester City vagy épp a Real Madrid. Ellenük az alsóházi ellenfeleknek általában kiugróan magas oddsaik vannak. Előfordulhat akár 10.00, vagy akár még annál magasabb odds is. Még akkor is előfordulhat mindez, ha amúgy az underdog, vagyis a kisebb és egyben esélytelenebb csapat hazai pályán játszik.

Ahhoz képest viszont, hogy mekkora ezekre a kimenetelekre az odds, elő szokott fordulni néha egy hétvége alatt több meglepetés is. A döntetlen fogadáshoz hasonlóan ez a fogadási stratégia is felkészülést igényel. Rá kell ugyanis érezned arra, hogy éppen melyik nagycsapat dobja el a hétvégén a 2, vagy épp a 3 pontot.

Érdemes itt is háttérmunkát végezni az adott csapat eltiltottjairól és sérüljeiről. Sosem árt elemezni a csapatok formáit, megnézni, hogy a múltban hányszor rabolt az adott kiscsapat pontot az óriástól. Általában, ha az adott hétvége után Bajnokok Ligája meccse van a nagyobb csapatnak, könnyen előfordulhat, hogy arra pihentetnek a nagyok. Ilyenkor hajlamosak félvállról venni a hétvégi bajnoki mérkőzést, mert már máshol járnak fejben.

A válogatott szünetek alatt például sokkal egységesebbek a kisebb csapatok, jobban fel tudnak készülni a mérkőzésre, mint a favorit. Ez részben annak is köszönhető, hogy a nagyobb csapatok játékosai pár nappal korábban még akár 4 különböző kontinensen tartózkodhattak. Illetve az szokott még extra boostot adni, ha egy csapat a kiesés elől menekül. Ez általában felülírja az esélyeket, főleg a szezon vége felé, ha a nagyobbik csapat már bebiztosította a bajnoki címet.


Élő fogadási stratégia

Az élő fogadás másfajta szemléletet igényel, mint a mérkőzés előtti fogadások. Élő fogadást sokszor másodpercek alatt kell megtenni. Ilyenkor a másodperc tört része alatt kell dönteni arról, hogy az adott esemény bekövetkezik-e, avagy nem. Érdemes közben követni az eseményeket a képernyő előtt is, de a statisztikák böngészése is nélkülözhetetlen ezzel együtt.

Azt javasoljuk tehát, hogy valamilyen formában mindenképpen kövesd azt a mérkőzést, amelyre élő fogadást tettél, vagy tervezel tenni. Ahogy egyre gyakorlottabb leszel, tudni fogod, hogy mikor érdemes még kivárni a mérkőzés alatt a fogadással, hogy a lehető legjobb oddsot kapd a tippedre. Főképp gyakorlottabb játékosoknak ajánljuk az élő fogadást, mivel teljesen át kell állítani hozzá az agyad.

hotbet elo tennis
Hot.bet Élő Tennis

Élő fogadás bónusz tipp

Sok sportfogadó portál kínál olyan bónuszt ügyfelei számára, hogy amennyiben tesznek egy mérkőzés előtti fogadást, akkor ugyanarra a mérkőzésre jogosultak lesznek egy bónuszra is. A bónusz összege megegyezik a pre-match fogadás tétjével, tehát fix tétes fogadási stratégia lesz ebből. Két lehetőség van ezután. Ha nagyon biztosak vagyunk a meccs előtti tippben, akkor közvetlenül a mérkőzés kezdete után élőben is fogadhatunk rá.

Így két fogadásunk lesz ugyanarra az eseményre, méghozzá az egyik ingyen. Ha pedig be szeretnénk biztosítani magunkat, akkor tenni kell egy fogadást élőben a meccs előtti fogadásunk kimenetelének szöges ellentétére. Ezzel akár profitot is realizálhatunk, de a veszteséget mindenképpen csökkenthetjük. Ez főképp kétesélyes eseményeknél használható hatékonyan.


Felelősségteljes játék

Nem mehetünk el most sem a felelősségteljes játék megemlítése mellett. Még a legjobbnak tűnő stratégia mellett is előfordulhat egy-egy hullámvölgy, ami nem mindegy, mennyire visel meg téged. Ha mindig csak annyi pénzt teszel kockára sportfogadás közben, amennyi neked úgymond “játékpénz”, akkor rendben van. Sose hagyd, hogy kihasson az életkörülményeidre a sportfogadás. Ha segítségre van szükséged, ne habozz felkeresni a megfelelő oldalakat, ahol rögtön segíteni fognak neked. A játék maradjon meg játéknak minden esetben!


Gyakran Ismételt Kérdések

Melyik a legjobb sportfogadási stratégia?

Erre a a legjobb válasz, hogy mindenkinek más. Ki kell tapasztalni, hogy számodra melyik lesz a nyereséges sportfogadási stratégia. Ehhez ki is kell próbálni őket. Örök igazság, hogy az a legjobb, amelyikkel nyersz.

Melyik portálokon tudom kipróbálni a stratégiákat?

Bárhol. Erre nincs megkötés, azon a sportfogadási oldalakon és azokon a piacokon alkalmazod ezeket a fogadási stratégiákat, amelyeken csak szeretnéd és amelyek szimpatikusak számodra.

Kezdőként melyik sportfogadási stratégiát válasszam?

Bármelyiket kipróbálhatod, amelyik szimpatikus számodra. Csupán arra figyelj, hogy a tét ne legyen túl magas. Martingale esetében pár rossz tipp után akár százszorosára is nőhet a tét. Ahogy belejöttél és meglesz a számodra működő stratégia, úgy emelheted a téted is.

Élőben fogadnék, hol tudom nézni a meccset?

Számos bukméker oldal kínál egyes mérkőzésekre élő internetes streaming szolgáltatást. Ezek segítségével követheted a mérkőzést, mintha tévében néznéd. Érdemes érdeklődni az oldalakon, hogy van-e erre lehetőség, és persze nem árt olyan szolgáltatóhoz regisztrálni, ami biztosítja ezt a jelentős előnyt.

Hogyan tudok patent fogadást kötni?

Csak egyszerűen elkezded betenni a meccseket a szelvényedre, mintha simán fogadnál. Három után automatikusan felajánlja a patent fogadást a portál, amennyiben erre lehetőség van. Új felhasználók esetében már a regisztráció előtt érdemes érdeklődni kimondottan a szolgáltatónál, hogy van-e náluk patent fogadás.