Yankee fogadás bemutatása és a legfontosabb tudnivalók

Mindenkinek, aki találkozott már a sportfogadással - legyen az akár egyszeri fogadó vagy éppen naponta játszó játékos - az a célja, hogy hosszú távon is sikeres legyen. Avagy hogy biztos profitot termeljen. Páran persze bizton állítják, hogy ők aztán simán kihozzák pluszra a hónapot. Valójában azonban nem ilyen egyszerű ez történet - általában.

Pont ezért, kezdő játékosként rengeteg stratégia megfordul az ember fejében. Ezek közül azonban csak alapos utánajárással vagy esetlegesen fájó tapasztalatok útján lehet kideríteni, hogy az általunk kiszemelt stratégia valóban megfelel-e a sportfogadási szokásainkhoz. Megesik, hogy azért nem működik egy stratégia vagy fogadási forma az adott személynek, mert az egy rossz opció. Az is lehet viszont, hogy csupán csak nem passzol a játékos profiljához a stratégia.

Aztán később, ahogy egyre tapasztaltabbá válik a fogadó, úgy már könnyen el tudja dönteni, hogy mit is szeret igazán. Inkább csak 1-2 eseményre szeret fogadni, vagy a nagyobb kombikat szereti? Alábbi cikkünkben a yankee fogadás bemutatására fogunk sort keríteni.

Ez a kombinációs stratégiák közül az egyik olyan, amelyikkel megfoghatunk 1-2 tutit. Így hatalmas nyereményt is elérhetünk a kombinációk segítségével, ha jól választunk.

A következőkben tehát a yankee fogadásról lesz szó. Alaposan körbejárjuk a témát, kezdve a fogadás elméleti hátterével. Ezt követően pedig egyszerű, de annál informatívabb példák segítségével mutatjuk be a fogadási forma működését. Mire a cikk végére érsz, már teljesen képben leszel mindennel, amit tudnod kell a yankee fogadásról. Ezt a tudást aztán bátran alkalmazhatod a kedvenc sportfogadási platformodon.

A legjobb online bukmékerek útmutató Yankee fogadás

Szakértői értékelés
Fénypontok
 
Üdvözlő bónusz
99/100 Ismertető
35T HUF
100% az 1. betétnél
Látogatás 22bet
 • Statisztikák, élő sportesemények, és szinte minden sportág
 • forintban és magyar nyelven is fogadhatsz
 • ázsiai hendikeppel
95 Payout Ratio
35T HUF 100% az 1. betétnél
Látogatás 22bet
 • Statisztikák, élő sportesemények, és szinte minden sportág
 • forintban és magyar nyelven is fogadhatsz
 • ázsiai hendikeppel
22bet Ismertető
98/100 Ismertető
35T HUF
100% az 1. betétnél
Látogatás 20bet
 • Különféle fogadási piacok
 • GYIK szekció elérhető
 • Népszerű kriptovaluták használata
93 Payout Ratio
35T HUF 100% az 1. betétnél
Látogatás 20bet
 • Különféle fogadási piacok
 • GYIK szekció elérhető
 • Népszerű kriptovaluták használata
20bet Ismertető
97/100 Ismertető
52T HUF
100% az 1. betétnél
Látogatás Ivibet
 • Remek labdarúgás kínálat, akár élőben is
 • Online stream az élő fogadási felületen
 • VIP program a leghűségesebb ügyfeleknek
95 Payout Ratio
52T HUF 100% az 1. betétnél
Látogatás Ivibet
 • Remek labdarúgás kínálat, akár élőben is
 • Online stream az élő fogadási felületen
 • VIP program a leghűségesebb ügyfeleknek
Ivibet Ismertető
96/100 Ismertető
1BTC
Üdvözlő Bónusz
Látogatás Vave
 • Üdvözlő bónusz BTC 1 értékben
 • A legjobb kripto fogadási felület
 • Havi pénzjutalmak VIP tagoknak
94 Payout Ratio
1BTC Üdvözlő Bónusz
Látogatás Vave
 • Üdvözlő bónusz BTC 1 értékben
 • A legjobb kripto fogadási felület
 • Havi pénzjutalmak VIP tagoknak
Vave Ismertető
95.6/100 Ismertető
35T HUF
100% az 1. betétnél
Látogatás Select.bet
 • Nagyon jó esélyek
 • Egyszerű használhatóság és felhasználóbarát design
 • Szép és elérhető élő fogadási opció
95 Payout Ratio
35T HUF 100% az 1. betétnél
Látogatás Select.bet
 • Nagyon jó esélyek
 • Egyszerű használhatóság és felhasználóbarát design
 • Szép és elérhető élő fogadási opció
Select.bet Ismertető

Az alapok alapjai — Mi is az a yankee fogadás?

azsiai hendikep fogadashoz

Manapság a sportfogadás világa jóval több lehetőséget kínál a játékosok számára, mint korábban. Anno a hagyományos, jól bevált 1X2, vagyis a három kimenetelű fogadási forma hódított. Ma már fogadhatunk szinte mindenre. Gólokra, büntető lapokra, labdarúgás esetén szögletekre, vagy éppen arra is, hogy melyik csapat végzi el a kezdőrúgást. Köthetünk hosszútávú fogadásokat, amelyek egy torna végéig tartanak, vagy akár élőben is fogadhatunk egy mérkőzésre annak bármelyik percében.

Van azonban, aki leginkább ezeket a lehetőségeket kombinálná. Nekik megvan a lehetőségük arra is, hogy a hagyományos többes kötéssel szemben kombinációs formában is fogadjon. Ilyenkor a nyertes szelvényhez nem szükséges, hogy mind a négy, kötésben megrakott esemény teljesüljön. Legtöbbször az a zavaró, amikor az utolsó meccs megy el. Főleg, ha az utolsó percben, egy szerencsétlen gól miatt történik velünk mindez. Na, a yankee fogadás során nem kell ezentúl emiatt bosszankodni. Vagy legalábbis nem annyira, mintha sima kötésben lettek volna a meccseink. Yankee fogadás esetén ugyanis így is keletkezik nyereményünk.

Hogyan kössek yankee fogadást?

Nem véletlenül írtunk négyes kötésre példát a fentiekben. A yankee fogadás során 4 különböző kimenetelt kell megtippelned. Ezekre összesen 11 fogadást köt a rendszer. Maga a művelet automatikus, neked csak be kell húznod a szelvényedre a 4 eseményt. A rendszer egyből felkínálja neked a yankee fogadás lehetőségét. Innentől kezdve a sportfogadási portál magától kominálja neked a mérkőzéseket a yankee fogadás szabályai szerint. Mindössze annyi a feladatod, hogy megadod a tétet.

Arra viszont vigyázz, hogy egységnyi tétről beszélünk. Sima négyes kötésnél 1,000 forintnyi tét összesen 1,000 forintba kerül. Yankee fogadás esetén viszont 11 x 1,000 forintba, amely így már 11,00 forinttal terheli az egyenleged. Azonban nem kell megijedni, ennél kisebb tétek is elegendőek lehetnek. A fogadóiroda kiszámolja neked azonnal, hogy egyes tétek esetén mekkora a várható nyereményed. Ennek segítségével könnyebben tudod mérlegelni, hogy mekkora téttel éri meg beszállni.


Miért jó ez nekem? — Mi ezért ajánljuk a yankee fogadást

yankee betslip 1A yankee fogadás tehát egy kombinációs fogadási stratégia, ami szinte az összes online sportfogadó szolgáltatónál elérhető. Nem csoda, hiszen egy rendkívül népszerű kombinációs fogadásról van szó. Népszerűsége egyrészt abban rejlik, hogy egyszerűen megérthető és használható. Másrészt pedig a kombinációs lehetőségek miatt rengeteg nyerési potenciál van benne, Még az esetleges hibás tippek esetén is.

Ahogy az előző bekezdésben is említettük, szerintünk a yankee fogadás ötvözi az egyszerű kockázatkerülő stratégiát és a kombinációs hatalmas eredő oddsal operáló stratégiát is. A trixie fogadáshoz hasonlóan, a yankee fogadás is a könnyebben megérthető kombinációs fogadások közé tartozik. Véleményünk szerint kevesebb tapasztalattal rendelkező játékosoknak is ajánlott lehet, előtte viszont érdemes beleásni magunkat a fogadás módszertanába.

Az biztos, hogy ennek a fogadási formának megértése után már a bonyolultabb kombik is menni fognak. El kell még mondani, hogy a befektetett pénz nagysága itt már csaknem a háromszoros a trixie fogadáshoz képest. ugyanakkor, a yankee fogadás sokkal több nyerési alternatívát is kínál. A tizenegy megkötött fogadás az alábbiak szerint áll össze: 6 db kettes kötésű fogadás, 4 db hármas kötésű fogadás és 1 db négyes kötésű fogadás. A yankee fogadás előnye, hogy bármely két kimenetel eltalálása már nyereményre jogosítja fel a játékost.

Egyszerű példa a yankee fogadásra

Elhisszük, hogy elsőre bonyolultnak tűnhet a yankee fogadás. Miután azonban elolvastad az alábbi példákat, láthatod, hogy valójában nem atomfizikáról van itt szó. Maradjunk az előző bekezdésben alkalmazott betűkkel való jelölés mellett. Az egyszerűség kedvéért a betűk jelöljenek csapatokat, és ezeket illessük is szorzókkal. Az A kimenetelre legyen 1.60, a B csapat győzelme érjen 2.00-át, a C legyen 3.50, míg a D fizessen 4-szeres pénzt. Nem érdemes túlságosan alacsony tétekkel játszani.

A kombi lényege amúgy is abban rejlik, hogy bevállalunk neccesebb szorzókat, amellyel úgy is nyerhetünk, ha egy nem jön be. Az egységnyi tét legyen szintén az egyszerűség kedvéért 1,000 forint. Az egységnyi tét azt jelenti, hogy mivel 11 fogadásunk lesz, így az összes tétünk 11 x 1,000 forint, azaz összesen 11,000 forint lesz. Neked csak az egységnyi tétet kell megadnod a portálon. Ezt követően pedig ki kell választanod a yankee fogadás opciót. Innentől a többit már elvégzi helyetted az oldal algoritmusa.

Mennyit nyerek, ha minden tippem bejön?

Ebben az esetben igazán szerencsés vagy, hiszen mind a tizenegy fogadásod kifizetésre kerül. Menjünk végig ezeken közösen, nézzük tehát először a legkedvezőbb lehetőséget, ahol minden tippünk bejött, kezdve a kettes kötésű fogadásokkal. Itt ugye összesen 6 darab fogadásunk volt, melyek közül mind nyert. Az AB fogadás szorzói 1.60 és 2.00, tehát összesen 3.20 eredő oddsot eredményez. AC esetén ugyanez 1.60 x 3.50, vagyis 5.60-as szorzó. AD esetén 1.60 x 4.00 = 6.40. Ha a BC jött be, akkor 2.00 x 3.50, vagyis 7.00 az eredő, BD esetén pedig 2.00 x 4.00, tehát 8.00.

Az utolsó lehetőség pedig a CD, ahol 3.50 x 4.00. Itt a busás 14.00 szorzó jön ki. Mivel mind nyert, így a hat darab eredő oddsot egyenként meg kell szorozni az 1,000 forintos téttel. AB esetén 3,200 forint, AC esetén 5,600 forint, AD esetén 6,400 forint, BC esetén 7,000 forint, BD esetén 8,000 forint, és végül CD esetén 14,000 forint a nyeremény. Az egységnyi tétekből származó nyereményekre mind jogosultak vagyunk, tehát összesen 3,200 + 5,600 + 6,400 + 7,000 + 8,000 + 14,000 =  44,200 forint a nyereményünk.

De nem állunk ám meg itt, hiszen ha minden nyert, akkor nyert a 4 darab hármas kötésű fogadásunk is. ABC esetén az eredő szorzó 1.60 x 2.00 x 3.50 = 11.20. Tehát itt nyerünk 1,000 forintnyi tétből 11,200 forintot. ABD-nél 1.60 x 2.00 x 4.00, vagyis 12.80 az eredő odds. Így 1,000 forintból jogosultak vagyunk 12,800 forintra. A harmadik lehetőség az ACD, 1.60 x 3.50 x 4.00, vagyis összesen 22.40 a szorzó. Itt a nyeremény 22,400 forint lesz. Az utolsó hármas kötésű szelvényünk a BCD volt, ahol 2.00 x 3.50 x 4.00, vagyis 28.00 az eredő. Ez 28,000 forint nyereményt jelent számunkra. A négy fogadásból összesen 74,000 forint jött ki.

Mivel telitalálatunk volt, így természetesen az egy darab négyes kötésünk is fizet. Mégpedig az ABCD szorzók eredőjét, ami 1.60 x 2.00 x 3.50 x 4.00, vagyis 44.80-as szorzót jelent. 1,000 forintból itt nyerünk 44,800 forintot. Az összes nyereményt pedig egy egyszerű összeadással tudjuk kiszámolni. A 6 darab kettes kötésünk fizetett összesen 44,200 forintot, a négy darab hármas kötéssel jött 74,000 forint, míg a négyes kötés hozott 44,800 forintot. Ez összesen 11,000 forint összetételből 163,000 forint nyeremény. Megjött a kedved a yankee fogadáshoz? Meg tudjuk érteni.

Hogyan kalkuláljak ha valamelyik tippem nem jött be?

Nagyon egyszerű a módszer itt is. Sőt, ugyanaz, mint az előzőekben. Az a lényeg, hogy a vesztes fogadás szorzóját módosítsd nullára, és így számold át újra a képleteket. Tegyük fel, hogy a D jelű tipped nem jött be, tehát a 4.00 szorzó kiesik a képletből. A kettes kötésnél így AB fizet neked a fenti példa alapján 3,200 forintot, AC-ból jön 5,600 forint, BC esetén 7,000 forint, a másik három lehetőségnél mind szerepel a D, tehát ott nulla lesz a nyeremény.

Így összesen jött a 6 fogadásodból 15,800 forint. A hármas kötésűek közül csak az ABC nyert, hiszen a többihez kellett volna a D kimenetel is. A nyeremény így a fenti számolásból 11,200 forint. A négyes kötés pedig így alapból kiesik, hiszen oda kellene mind a négy. Az összes nyeremény 15,800 + 11,200, vagyis 27,000 forint. Az összes tétünk itt is 11,000 forint volt. Jól látható tehát, hogy a legnagyobb szorzó kiesésével is még bőven pluszban vagyunk.


Pro és kontra — A yankee fogadás előnyei és hátrányai

Számos nyerési alternatíva.

Révén, hogy a yankee fogadással 11 különböző fogadásod lesz, így bőven van lehetőséged profitra szert tenni akkor is, ha egy mérkőzésed elmegy. Extrém esetben 2 kimenetellel is pluszban lehetsz, bár ehhez szükségesek az erős oddsok.

Bárhol köthetsz yankee fogadást.

A legtöbb sportfogadási portál kínál yankee fogadást, így nem kell félned attól, hogy a kedvenc portálodon ne élhetnél ezzel a lehetőséggel.

Egyszerűen begyakorolható.

Bár elsőre bonyolultnak tűnhet, valójában egészen egyszerű a yankee fogadás. Mindenképpen azt javasoljuk azonban, hogy csak akkor vágj bele, ha 100%-ig érted a működését. Sőt, lehetőleg akkor is csak alacsonyabb tétekkel kezdj.

Sok alacsony szorzót érdemes kerülni.

Bőven belefér egy 1.50 körüli szorzó is, de inkább a nagyobb szorzókat kell ennél a fogadási módszernél megfogni. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy két helyes kimenetel esetén nyerünk ugyan, de profitra nem teszünk szert.

Könnyen elszaladhat a ló a téttel.

Mivel 11 egységnyi tétet kell tenned, így könnyen abba a hibába eshetsz, hogy túl sok lesz az összesített téted a nyereményhez képest. Mindig hideg fejjel mérlegeld a lehetőségeidet.

Nem árt, ha otthon vagy a fogadott sportban.

Hasonlóan a trixie fogadáshoz, itt is érdemes megfogni a nagyobb szorzókat. Ezért képben kell lenned az adott sporttal, hogy megtaláld a meglepetés eredményeket.


Milyen szorzókat érdemes választanom?

Ahogy említettük, itt is fontos, hogy ne csupa 2.00 alatti szorzókkal fogadj Itt azonban nem annyira kritikus a helyzet, mint a trixie fogadásnál. Mi valahogy úgy javasoljuk a szorzók elosztását, ahogy a fenti példánkban is írtuk, legalábbis nagyságrendileg. Lehetőség szerint csak egy olyan kerüljön bele, ami jóval 2.00 alatti. Mi 1.50 alá már nem nagyon mennénk. Ha csak kettőt találsz el, amiből az egyik 1.50 körül van, akkor komoly profitra nem nagyon számíthatsz.


Bónuszok és promóciók — Ezzel csak jól járhatsz!

bonus HUÉrdemes olyan oldalon kötnöd a yankee fogadást, ahol a kötések után bizonyos százaléknyi bónuszt kínál az adott szolgáltató. Ez manapság már egyre több nívós oldalnál alap. Nézz utána azonban, mielőtt egy oldalra regisztrálsz, hogy milyen bónuszokkal rendelkezik a portál. Képzeld csak el, bejön mind a négy tipped a yankee fogadáson, majd még ezt is megfejeli neked a szolgáltatód pár százalékkal. Kellemes meglepetés lenne, nem?

Rabona Bónuszfeltételek 92/100
 • 100%-ával, de legfeljebb 35,000 HUF-tal
 • minimum 1.50 fogadási szorzóval Letét
 • 6 megforgatást amelynek esélye legalább 2,00 (bónusz)
35T HUF Üdvözlő bónusz Látogatás Rabona

Milyen alternatívákat találsz a yankee fogadásra?

Yankee fogadást köthetsz egyes szolgáltatóknál papír alapon is vagy online sportfogadó oldalakon. Online fogadás mellett szól a rengeteg sport és lehetőség, a hagyományos 1X2 kimeneteleknél lényegesen több lehetőséged van online fogadni. Az internetes fogadás másik nagy előnye az élő fogadás. Természetesen élő fogadást is köthetsz yankee fogadás keretein belül. Minden ugyanúgy működik mint ahogy a korábbiakban bemutattuk, csak élő eseményekre vonatkoztatva.

Amennyiben nehezen találsz aznapra négy neked tetsző oddsot, de mindenképpen kombiban raknád őket a rizikó minimalizálása érdekében, abban az esetben a trixie fogadást ajáljuk alternatívaként. Itt csak három tippet kell kiválasztanod, bár azt érdemes tudnod, hogy csak 2.00 feletti oddsoknál éri ez meg igazán. Trixie fogadással 3 darab kettes kötésed és egy darab hármas kötésed keletkezik. Ezek 2.00 feletti oddsoknál busásan fizethetnek.

Ha azt hiányolod a yankee fogadásból, hogy egy kimenetel eltalálása esetén nem fizet nyereményt, akkor a Lucky 15 fogadást ajánljuk neked. Itt is négy tippre lesz szükséged, viszont 11 helyett 15 fogadásod keletkezik, a yankee fogadás kiegészül a 4 db egyes kötésű fogadással. Tizenegy helyett értelemszerűen tizenöt egységnyi tétre lesz szükséged, viszont ha már egyet eltalálsz, az is nyereményt jelent a számodra.

Akinek pedig éppenséggel nem sok a négy kimenetel megtippelése, hanem pont hogy kevés, neki ajánljuk a Goliath fogadást. Itt 8 kimenetelt kell eltalálni, amelyből 247 fogadásod keletkezik. Ha éppen úszol a jobbnál jobb tippekben, mégis bebiztosítanád magad a kombi lehetőségével, akkor a Goliath lesz a te kombinációs stratégiád.


GYIK — Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan tudok yankee fogadást kötni?

Szinte az összes sportfogadási portálon tudsz yankee fogadást tenni. Ennek a menete ugyanúgy zajlik, mint egy egyszerű többes kötésű fogadásnak. A portál automatikusan felajánlja a yankee fogadás lehetőségét, amennyiben kiválasztottál 4 kimenetelt. Ebből csinál neked az oldal 11 különböző szelvényt. Arra viszont figyelj, hogy egységnyi tétet kell tenned (például 11 x 1,000 forint) a négy kiválasztott eseményre.

Yankee fogadás esetén tudok élni a korai kifizetéssel?

Némely oldal yankee fogadás esetén is kínál korai kifizetést. Erről bővebben a sportfogadási oldalon tudsz tájékozódni, azonban technikai akadálya nincs a dolognak. Ha szerencséd van, kedvenc portálodon is lesz erre lehetőség.

Hány kimenetelt kell eltalálnom ahhoz, hogy nyerjek?

Legalább két tippednek helyesnek kell bizonyulnia a négyből ahhoz, hogy nyerj. Sajnos a yankee fogadással nem keletkezik egyes kötésű szelvényed, így egy helyes tipp esetén még nem nyersz.

Mobilon is tudok yankee fogadást kötni?

Amennyiben van a kedvenc sportfogadási oldaladnak mobilos felülete, úgy könnyedén köthetsz yankee fogadást telefonodon is. A fogadási ugyanúgy zajlik, mint minden más esetben, tehát telefonon is könnyedén elvégezhető.

Többszörös kötést meg tudok játszani ezzel a fogadási módszerrel?

A yankee fogadás voltaképpen egy többszörös kötés, ahol négy kimenetelre kell tippelned. Ebből a négy kimenetelből lesz neked 6 db kettes kötésed, 4 db hármas kötésed valamint 1 db négyes kötésed. Szóval a válaszunk egy határozott igen. Egyedül a kötés tiltás zavarhat be, amennyiben olyan eseményekre fogadnál egy szelvényen, amelyekre kötés tiltást írt elő a sportfogadási portál. Ezeket szerencsére mindig egyértelműen feltüntetik a szelvényen és nem is enged fogadást kötni, ha ilyen probléma áll fenn.


Felelősségteljes játék — Legyél a magad ura!

Nem győzzük eleget hangsúlyozni azt, ami minden fogadási forma esetén azonos. Ez pedig az, hogy csakis és kizárólag felelősségteljesen játssz. Ahogy a fentiekben is megtanulhattad, a yankee fogadás, bár nagyon kecsegtető kimenetelekkel bír és ezáltal a mennybe vihet, ugyanakkor nagyon könnyen el is szaladhat a játékossal a ló. Elég bekerülni egy rossz szériába. A tizenegy fogadás miatt mindig 11 egységnyi téttel kell játszanod.

Ha egy bukó után az ember vissza akarja hozni a korábbi téteket, akkor hajlamos emelni a téten és hirtelen felindulásból fogadni, hogy minimalizálja a veszteségeket. Mi ezt nem ajánljuk. Helyette azt tanácsoljuk, hogy mindig tiszta fejjel fogadj és csak olyan pénzzel, amely nem hiányzik a nap végén a zsebedből akkor sem, ha elveszted. Fontos továbbá kombinációs fogadások esetén, hogy csak olyan fogadási formát alkalmazzunk, amelynek tisztában vagyunk a működésével.

Amennyiben első olvasásra még bonyolultnak tűnik a yankee fogadás, inkább olvasd el újra a cikket, mielőtt belevágnál. Hidd el, később majd megköszönöd magadnak a bölcs döntést. A magyar szó talán a leghelytállóbb ebben a tekintetben: szerencsejáték. Tegyünk érte, hogy ez játék is maradjon és akkor a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad.