Világbajnoki döntő – Minden részlet 2022. december 18-ával kapcsolatban

Vilagbajnoki donto Minden reszlet 2022. december 18aval kapcsolatban

Már csak hónapok kérdése, és kezdetét veszi a foci torna, amire négy éve várunk és vágyunk: a 2022-es FIFA Labdarúgó Világbajnokság. Persze rengeteg izgalmas mérkőzés vár ránk, de mind közül a legjobban várt az természetes és magától értetődő módon a Világbajnoki döntő lesz.

Ezzel a sorsdöntő mérkőzéssel kapcsolatban gyűjtöttünk most össze minden fontos információt olvasóink részére. Olvass tehát tovább, ha szeretnéd megtudni, hogy hol nézheted a Világbajnoki döntőt a tévében vagy a neten, hogy mikor is kezdődik pontosan a mérkőzés, hogy melyik stadion ad otthont neki, és persze hogy kik lehetnek a lehetséges résztvevők.

Számos fontos információ mellett ezek is szóba kerülnek majd. Tartsatok hát veülnk, és tudjatok meg mindent a 2022-es Világbajnoki döntőről!

A legjobb 2022-es világbajnokság bukmékerek

Szakértői értékelés
Fénypontok
 
Üdvözlő bónusz
99/100 Ismertető
35T HUF
100% az 1. betétnél
Látogatás 22bet
 • Statisztikák, élő sportesemények, és szinte minden sportág
 • forintban és magyar nyelven is fogadhatsz
 • ázsiai hendikeppel
95 Payout Ratio
35T HUF 100% az 1. betétnél
Látogatás 22bet
 • Statisztikák, élő sportesemények, és szinte minden sportág
 • forintban és magyar nyelven is fogadhatsz
 • ázsiai hendikeppel
22bet Ismertető
98/100 Ismertető
35T HUF
100% az 1. betétnél
Látogatás 20bet
 • Különféle fogadási piacok
 • GYIK szekció elérhető
 • Népszerű kriptovaluták használata
93 Payout Ratio
35T HUF 100% az 1. betétnél
Látogatás 20bet
 • Különféle fogadási piacok
 • GYIK szekció elérhető
 • Népszerű kriptovaluták használata
20bet Ismertető
97/100 Ismertető
52T HUF
100% az 1. betétnél
Látogatás Ivibet
 • Remek labdarúgás kínálat, akár élőben is
 • Online stream az élő fogadási felületen
 • VIP program a leghűségesebb ügyfeleknek
95 Payout Ratio
52T HUF 100% az 1. betétnél
Látogatás Ivibet
 • Remek labdarúgás kínálat, akár élőben is
 • Online stream az élő fogadási felületen
 • VIP program a leghűségesebb ügyfeleknek
Ivibet Ismertető
96/100 Ismertető
1BTC
Üdvözlő Bónusz
Látogatás Vave
 • Üdvözlő bónusz BTC 1 értékben
 • A legjobb kripto fogadási felület
 • Havi pénzjutalmak VIP tagoknak
94 Payout Ratio
1BTC Üdvözlő Bónusz
Látogatás Vave
 • Üdvözlő bónusz BTC 1 értékben
 • A legjobb kripto fogadási felület
 • Havi pénzjutalmak VIP tagoknak
Vave Ismertető
95.6/100 Ismertető
35T HUF
100% az 1. betétnél
Látogatás Select.bet
 • Nagyon jó esélyek
 • Egyszerű használhatóság és felhasználóbarát design
 • Szép és elérhető élő fogadási opció
95 Payout Ratio
35T HUF 100% az 1. betétnél
Látogatás Select.bet
 • Nagyon jó esélyek
 • Egyszerű használhatóság és felhasználóbarát design
 • Szép és elérhető élő fogadási opció
Select.bet Ismertető

2022 FIFA Labdarúgó Világbajnokság – Minden részlet egy helyen

Ezen cikkünkben minden érdekes tényt ismertetni fogunk veled a Világbajnoki döntőkkel kapcsolatban. Kik játszották a legtöbb döntőt, kik nyertek a legtöbb alkalommal, kik vesztették el történelmük összes Vb döntőjét? Mikor játsszák a 2022-es FIFA Labdarúgó Világbajnokság döntőjét és hol lehet nézni a tévében vagy a neten? Olvass tovább, és minden kiderül!


A 2022-es Labdarúgó Világbajnokság menetrendje – Kik, mikor, hol?

A Vb november 21-én, itteni idő szerint délelőtt 11 órakor rajtol el. A nyitó ünnepség picit később lesz, hiszen az első mérkőzést nem a Katari nemzeti együttes játssza majd – a ceremónia viszont az ő első mérkőzésüket fogja megelőzni. Az egyébként a játéknap harmadik mérkőzése lesz, délután 5 órakor kezdődik majd. Addigra már túlleszünk a Szenegál – Hollandia nyitómérkőzésen, és az Anglia – Irán összecsapáson is.


Az időpont – Mikor játsszák a Világbajnoki döntőt 2022-ben?

A Világbajnokság döntője 2022. december 18-án kerül megrendezésre. Időpontja helyi idő szerint 18 óra 0 perc, ami itteni, közép-európai idő szerint (CET) délután négy órás (16:00) kezdést jelent. December 18, délután 4 óra, ezt a két információt kell tehát a fejünkbe vésni ahhoz, hogy biztosan ne maradjunk le az elmúlt négy év legfontosabb futball mérkőzéséről!


A helyszín – Hol rendezik meg a 2022-es Világbajnoki döntőt?

Az idei labdarúgó Világbajnokság döntőjének is természetesen Katar ad otthont, ahogy az egész tornát is a közel-keleti országban rendezik meg. A legutolsó mérkőzést Lusail városában fogják tartani. Itt épült fel a Lusail-i Ikokinus Stadion (Lusail Iconic Stadium), ez lesz majd a Világbajnoki döntő helyszíne 2022-ben.

Ez egy 80,000 néző befogadására alkalmas stadion – a legnagyobb az országban. Nem is csoda hát, hogy itt fogják tartani a legfontosabb mérkőzést is. A csoportkörben Argentína, Brazília, Portugália és Uruguay is fog játszani ebben a stadionban. Vajon közülük lesz ott valaki december 18-án is?


A résztvevők – Mely csapatok fogják játszani a 2022-es Világbajnoki döntőt?

A resztvevok Mely csapatok fogjak jatszani a 2022 es Vilagbajnoki dontot

A millió dolláros kérdés! Ezt ma még természetsen senki sem tudja. Tippünk persze Nekünk is lehet, és ha tippünk lehet, akkor fogadhatunk is. A legjobb online szerencsejáték oldalak már most indítanak olyan sportfogadási piacokat, amelyeken erre tehetünk jövendöléseket – és ezekkel a tippekkel nyerhetünk készpénzt. Azaz azzal, hogy kik fogják játszani a Világbajnoki döntőt 2022-ben.

A bukik szerint Brazíliának van erre a legnagyobb esélye, őket követi Franciaország, Anglia és Argentína. Őket tartják most a legesélyesebbnek a fogadóirodák. Mi azért nem hagynánk figylemen kívül a portugál és a német válogatottat sem! Fekete lovak lehetnek az idei tornán,erős csapatuk van, és mégis egy fogadóiroda sem tartja őket igazán esélyesnek. Szerintünk ott lehetnek a végelszámolás környékén!


Az oddsok – Lehet-e fogadni a Világbajnoki 2022 döntő mérkőzésre?

Persze, hogy lehet. Ma már mindenre lehet fogadni. Persze nem a konkrét meccsre, mármint érted, a két résztvevő csapat most még nincs is meg. Ennyire azért nem ígérkezik lefutottnak az idei torna – és ez így is van rendjén. Viszont arra például már most is fogadhatunk, hogy melyek azok a csapatok, amelyek be fognak jutni a döntőbe. Ha van kiszemeltünk, már meg is tehetjük a tétjeinket.

Ha például Szerinted Brazília biztosan ott lesz a katari Vb döntőben, akkor rájuk érdemes fogadni a Világbajnoki döntő egyik résztvevőjeként. A netes sportfogadás oldalak egyet fognak érteni veled, hiszen szerintük is a brazilok a legesélyesebbek arra, hogy lejátsszák a torna legeslegutolsó összecsapását. Valamiért nagyon melléjük szegődtek a fogadóirodák az idei évre.

Persze van számos más csapat, akik szintén szeretnének odaérni, és jó eséllyel oda is érhetnek. Ilyen például a torna címvédője, Franciaország, vagy az európa-bajnoki ezüstérmes Anglia. Utóbbiak 1966 óta várják haza az újabb Vb trófeát, de az valahogy sosem találja a repjegyét Londonba. Talán pont Katarból megy majd közvetlen Vb járat a serlegnek?


Értékelés és véleményezés – Ilyen volt a 2018-as Világbajnoki döntő

A 2018-as Világbajnoki döntő sajnos nem volt már túl izgalmas. A vliágverő kerettel rendelkező, kirobbanó formában játszó francia válogatott ellenfele az apró nemzetke, Horvátország csapata volt. Hiába volt a horvátoknál Luka Modric és hiába az a BL győzelem kulcsa már lassan egy évtizede, hogy legyen horvát játékos a keretedben, a Világbajnokságon ez megdőlt négy évvel ezelőtt.

A franciák már a 18. percben mgeszerezték a vezetést a horvát csatár csodálatos találatával – Mario Mandzukic ezúttal ugyanis a saját hálójába talált be. Perisic még tudott erre válaszolni 10 perccel később,  de újabb tíz percet követően Griezmann góljára már Pogba válaszolt az 59. percben. Mbappé találatával pedig már 4-1-re vezettek a franciák a 65. Percre.

Mandzukic szerzett még egy gólt az ellenfél kapujába is, de ez már csak a 4-2-es szépítésre volt elegendő, az izgalmak fokozására már nem igazán. Simán nyerték a franciák a Világbajnokságot négy évvel ezelőtt. Idén szeretnének ismételni is.


Tények és statisztikák – Vb döntő rekordok és érdekességek

Érdekes tény, hogy a világ többszáz országa közül eddig mindösszesen 13 nemzet mondhatja el magáról, hogy a történelem folyamán játszottak már Világbajnoki döntőt. Ezek rendre a következők: Brazília, Németország, Olaszország, Argentína, Franciaország, Hollandia, Uruguay, Csehszlovákia, Spanyolország, Anglia, Svédország, Horvátország, és dobpergést kérünk… bizony, Magyarország.

Uruguay aránya a legjobb, ők kétszer játszottak Világbajnoki döntőt, meg is nyerték azt mindkét alkalommal. A legrosszabb Hollandia, akik háromszor jutottak el idáig, de egyszer sem tudtak nyerni. Hasonlóan szomorú a magyar teljesítmény is, mi kettőből kettőször maradtunk alul. Egyszer 1938-ban Olaszország, aztán pedig 1954-ben Németország ellenében.

A legtöbb döntőt Németország játszotta, a legtöbb győzelem pedig Brazília nevéhez fűződik. A legtöbb Vb döntős vereség Németország nevéhez fűződik 4-gyel, de szorosan követik őket a hollandok és az argentinok is, 3-3 sikertelen kísérlettel. Brazília hét, Olaszország pedig hat próbálkozásból bukott el kettőt – utóbbiak mindkét alkalommal a braziloktól szenvedtek vereséget az utolsó mérkőzésen.


Minden idők legnagyobbjai – Legendás játékosok a Vb döntők történelmében

Minden idok legnagyobbjai Legendas jatekosok a Vb dontok tortenelmeben

A 2018-as Világbajnokság legjobb játékosa Luka Modric lett. Ő Horvátország történemének első Vb döntőjét hozta el hazájának. Friss még az élmény, de évtizedek múlva biztosan legendás játékosként lesz számontartva ő is, ahogy jó eséllyel a győzelmet megszerző francia tini, Kylian Mbappé is.

A 2014-es Vb nagy legendája Lionel Messi lehetett volna, ám ő végül a vesztes oldalon szerepelhetett – köszönhetően Mario Götze találatának, ami eldöntötte a trófea sorsát. A 2010-es Vb a spanyolokról szólt: Casillas, Ramos, Busquets, Xavi, Iniesta, Fernando Torres, David Villa. Nehéz bárkit kiemelni, cspaatként nőttek a világ fölé.

A 2006-os Vb a Cantenaccio reneszánsza volt, meg is kapta az Aranylabdát a karmester, Fabio Cannavaro. Pedig ebben az évben vonult vissza Zinedine Zidane, aki 1998-ban már sikerre vezette a franciákat főhősként. A Japán – Koreai közös rendezésű Vb az Ronaldoról szólt. Sérülésből visszatért és Vb-t nyert a brazil válogatottnak. A döntőben két góllal üdvözölte kora kétség kívül legjobb kapusát, a német Oliver Kahn-t, aki addig brillírozott a tornán, amíg szembe nem jött a korszak legjobb csatára.

Legendás játékosok persze a régmúltban is szerepeltek. A ‘66-os londoni Vb nagy legendája Sir Bobby Charlton, na meg a Világbajnoki döntő hőse a mesterhármast jegyző Geoff Hurst. Illik megemlíteni Pelé nevét, aki három győztes Világbajnoki döntőn is ott lehetett. Az argentinokat Diego Armando Maradona vezette vb sikerre, igaz, ő a Világbajnoki döntő alkalmával pont nem brillírozott.


A mennyiség – Mely nemzetek léptek pályára a legtöbb Világbajnoki döntőben?

A legtöbb alkalommal Németország jutott be a Világbajnoki döntőkbe – ők nyolc alkalommal is játszhattak minden idők legfontosabb futball serlegéért. Ezek közül azonban “csak” a mérkőzéseik felét tudták megnyerni. Sajnos amikor a magyarok ellen játszottak, akkor pont a győztes oldalon tudtak szereplni – ez az úgynevezett Berni tragédia.

A második legtöbb alkalommal Brazília döntőzött – ők mindössze két alkaommal veszítettek, ha már eddig eljutottak. Előbb 1950-ben múlta őket felül Uruguay, később pedig 1998-ban Franciaország. Hatszor döntőzött még Olaszország, sajnos ők is elverték a magyarokat 1938-ban, 1934-ben pedig a csehszlovákokat.

Olaszország is mindössze két döntőt veszített el, érdekesség, hogy mindkettőt a brazilok ellen. Előbb 1970-ben 4-1-re, aztán pedig 1994-ben. Gól ugyan nem született a mérkőzésen, de büntetőpárbajban a dél-amerikaiak diadalmaskodtak. Ők a Világbajnoki döntők történelmének top három csapata. Argentína döntőzött még ötször, ők hármat is elveszítettek: 1930-ban Uruguay, 1990-ben és 2014-ben pedig Németország ellen.


A minőség – Melyik nemzet nyerte meg a Világbajnokság döntőjét a legtöbb alkalommal?

Ennek a tornának Brazília a koronázatlan és egyben koronázott királya is. Már öt alkalommal nyertek Világbajnoki döntőt a múltban. Először 1958-ban hódították el a címet, hogy aztán négy évvel később meg is védjék azt. ‘66-ban, Angliában nem diadalmaskodtak, de ‘70-ben megint Brazília előtt hódolt a labdarúgó világ.

Aztán 24 év kihagyást követően 1994-ben ismét Brazília ült fel a futball világ trónjára. Négy évvel később megint lehetőségük lett volna címet védeni, de elvesztették a döntőt Franciaország ellen. Aztán 2002-ben ismét visszatértek, és Ronaldo vezérletével (7 meccs, 8 gól, 2 a döntőben) ötödszörre ültek a világ tetejére. Hatodik Világbajnoki döntős sikerét üldözi a brazil nemzet eszeveszetten, ők az absozlút rekorderek.

Nyakukban liheg azonban négy – négy világbajnoki döntős sikerrel Németország és Olaszország is. Előbbiek 1954-ben (Magyarország ellen), 1974-ben, 1990-ben és 2014-ben, az olaszok pedig 1934-ben, 1938-ban (Magyarország ellen), 1982-ben és 2006-ban hódították el a legrangosabb nemzetközi foci serleget.

 • A kaszinójátékok lenyűgöző választéka
 • Kínált dedikált kaszinó mobilalkalmazások
 • Fizetési módok széles választéka
 • Statisztikák, élő sportesemények, és szinte minden sportág
 • forintban és magyar nyelven is fogadhatsz
 • ázsiai hendikeppel
 • Különféle fogadási piacok
 • GYIK szekció elérhető
 • Népszerű kriptovaluták használata