A patent fogadás legfontosabb tudnivalói

Manapság már számos kombinációs sportfogadási lehetőséget találhatsz a különféle sportfogadási irodák kínálatában. Az azonban nem mindig egyértelmű minden játékos számára, hogy hogyan is működik az adott sportfogadási forma. Az alábbi cikkünkben egy remek stratégiát szeretnénk bemutatni a számodra, amely nem más, mint a patent fogadás.

Biztosan te is találkoztál már a patent fogadással. Ha kezdő játékos vagy, akkor előfordulhat, hogy még csak hallottál róla másoktól. Ha pedig már dörzsölt róka vagy, akkor valószínűleg próbáltad is ezt a sportfogadási formát. Következő írásunkban szeretnénk bemutatni neked a patent sportfogadás minden fontos ismérvét. Cikkünk során elmagyarázzuk, hogyan működik ez a stratégia. Szó lesz arról, milyen oddsokkal érdemes beszállnod és hogy mire kell figyelned, ha mindenképp profitot szeretnél realizálni.
Hogy valóban értsd a gyakorlati részét is a patent fogadásnak, hozunk számodra egy konkrét példát téttel és szorzókkal is. Ezek segítségével levezetjük neked, hogy milyen kimenetelek esetén milyen nyereményre számíthatsz. Mire a cikk végére érsz, már a kisujjadból fogod kirázni a patent fogadás minden csínját-bínját. Gyere, tarts hát velünk!

A legjobb online bukmékerek útmutató patent fogadás

Szakértői értékelés
Fénypontok
 
Üdvözlő bónusz
99/100 Ismertető
35T HUF
100% az 1. betétnél
Látogatás 22bet
 • Statisztikák, élő sportesemények, és szinte minden sportág
 • forintban és magyar nyelven is fogadhatsz
 • ázsiai hendikeppel
95 Payout Ratio
35T HUF 100% az 1. betétnél
Látogatás 22bet
 • Statisztikák, élő sportesemények, és szinte minden sportág
 • forintban és magyar nyelven is fogadhatsz
 • ázsiai hendikeppel
22bet Ismertető
98/100 Ismertető
35T HUF
100% az 1. betétnél
Látogatás 20bet
 • Különféle fogadási piacok
 • GYIK szekció elérhető
 • Népszerű kriptovaluták használata
93 Payout Ratio
35T HUF 100% az 1. betétnél
Látogatás 20bet
 • Különféle fogadási piacok
 • GYIK szekció elérhető
 • Népszerű kriptovaluták használata
20bet Ismertető
97/100 Ismertető
52T HUF
100% az 1. betétnél
Látogatás Ivibet
 • Remek labdarúgás kínálat, akár élőben is
 • Online stream az élő fogadási felületen
 • VIP program a leghűségesebb ügyfeleknek
95 Payout Ratio
52T HUF 100% az 1. betétnél
Látogatás Ivibet
 • Remek labdarúgás kínálat, akár élőben is
 • Online stream az élő fogadási felületen
 • VIP program a leghűségesebb ügyfeleknek
Ivibet Ismertető
96/100 Ismertető
1BTC
Üdvözlő Bónusz
Látogatás Vave
 • Üdvözlő bónusz BTC 1 értékben
 • A legjobb kripto fogadási felület
 • Havi pénzjutalmak VIP tagoknak
94 Payout Ratio
1BTC Üdvözlő Bónusz
Látogatás Vave
 • Üdvözlő bónusz BTC 1 értékben
 • A legjobb kripto fogadási felület
 • Havi pénzjutalmak VIP tagoknak
Vave Ismertető
95.6/100 Ismertető
35T HUF
100% az 1. betétnél
Látogatás Select.bet
 • Nagyon jó esélyek
 • Egyszerű használhatóság és felhasználóbarát design
 • Szép és elérhető élő fogadási opció
95 Payout Ratio
35T HUF 100% az 1. betétnél
Látogatás Select.bet
 • Nagyon jó esélyek
 • Egyszerű használhatóság és felhasználóbarát design
 • Szép és elérhető élő fogadási opció
Select.bet Ismertető

Az alapok — Mi is az a patent fogadás?

azsiai hendikep fogadashoz

A patent fogadás egy széles körben ismert és alkalmazott system fogadási módszer. A system fogadás magyarul összetett kombinációs fogadásként fordítható. Azt ugye tudjuk, hogy kombinációs fogadásról akkor beszélhetünk, ha egy szelvényen több eseményt tippelünk meg. Ez lehet például két különböző labdarúgó mérkőzés kimenetele. Itt akkor nyersz, ha mindkét tipped helyesnek bizonyul.

Léteznek úgynevezett összetett kombinációs fogadások is, ilyen például a trixie fogadás, a yankee fogadás, vagy éppen a patent fogadás is. Ezeknél a megtippelt események különböző kombinációira is fogadunk egyszerre. Patent fogadás esetén három kimenetelt kell megtippelned. Ebből 7 különböző fogadást köt számodra a rendszer. Tulajdonképpen az összes lehetséges kombinációra fogadsz. Ezekkel a kombinációkkal növelheted az esélyeid a győzelemre, hiszen már akkor is nyersz, ha csak az egyik tipped bizonyul helyesnek.

Hogyan készítsek patent fogadást?

Patent fogadást mára már a legtöbb online sportfogadó portálon tehetsz. Sőt, akár még hagyományos papír alapú fogadószelvényen is játszhatsz így. Patent fogadás kötéséhez keresd fel a kedvenc sportfogadó irodádat, ahol éppen van számlád és ahol a legszívesebben játszol. Bejelentkezés után kezdd el pakolni a tippeket a szelvényedre.

Például sima pre-match fogadásokból, ahogy tennéd egyszerű fogadás esetén. Három kiválasztott tipp után meg kell jelennie a patent fogadás lehetőségének. Miután ezt kiválasztottad csak annyi a dolgod, hogy megtedd a tétet. A többit intézi helyetted a fogadási oldal algoritmusa.

Amennyiben nincs az oldaladon patent fogadás, de szeretnéd kipróbálni ezt a fogadási formát, keress egy sportfogadó portált ahol kínálnak ilyen lehetőséget. Erről regisztráció előtt érdemes az online chaten érdeklődni a szolgáltatónál. A legtöbb nívós oldalnál elérhető a patent fogadás, így szerencsére nem kell aggódnod amiatt, hogy nehezen találsz majd lehetőséget a kipróbálására.


Miért választanám a patent fogadást?

A patent fogadás esetén három kimenetelt kell megtippelned. A fogadás lényege abban rejlik, hogy nem csak a három tipp együttes sikerére fogadsz, hanem mind a három lehetőség összes egymással való kombinációjára is. Ez azt jelenti, hogy keletkezik három darab egyes kötésű fogadásod mind a három megtippelt kimenetelre. Továbbá születik még három darab kettes kötésű fogadás is, értelemszerűen ezek kombinációival.

Illetve egy hármas kötésű fogadásod, mintha sima hármas kötésben fogadtál volna mindhárom eseményre. Erős érv a patent fogadás mellett, hogy nincs szükséged sok tippre egy adott napon. Elég három, általad tutinak vélt odds, és máris szép summát akaszthatsz le a bukmékerről. Mindnyájan tudjuk, akik már fogadtak már életükben, hogy bizony vannak napok, amikor nehéz kiválasztani többféle kedvező szorzót.

Ha három megvan, és szeretnéd kombinálni őket, mert mondjuk van köztük kiemelkedően magas odds is, és akkor is szeretnél nyerni, ha az valamiért esetleg nem jönne be, akkor a patent fogadást ajánljuk számodra. Szintén vonzó lehet, hogy a patent fogadás közepes anyagi ráfordítással is megtehető.

Nem kell 11 vagy 15 egységnyi tétet tenned, mint a yankee vagy a lucky fogadásnál. Itt elég lesz hét fogadást kötni: egyet-egyet a három esemény összes lehetséges kombinációjára. 200 forintnyi alaptét esetén ez 1,400 forintos kiadást jelent, 1,000 forintnyi alaptét esetén pedig 7,000 forintot. Lucky 15-nél 200 forint esetén 3,000 forint, míg 1,000 forint esetén 15,000 forint befektetéssel jár.

Nem minden arany ami fénylik — Nyertem, mégsincs profit, mi törétnhetett?

Patent fogadás során könnyen előfordulhat, hogy hiába nyert egy fogadásod, összességében mégis mínuszban leszel vele. Amennyiben alacsony szorzókkal játszottál patent fogadást, és csak az egyik jött be, akkor könnyen előfordulhat, hogy az összeg, amelyet az alacsony szorzóval nyertél, nem fedezi az össztéted. Érdemes patent fogadás során megfogni a nagyobb oddsokat, 2.00 alá csak abban az esetben menj, ha tényleg biztos vagy abban, hogy bejönnek a tippek. Így csak akkor lesz esélyed, hogy pluszban legyél, ha mindhárom fogadásod nyer.

Példa a patent fogadás gyakorlati alkalmazására

Ha még a cikkben itt tartva vannak kétségeid a patent fogadás működését illetően, akkor ezen fejezet elolvasása után minden a helyére kerül, ezt garantáljuk. Konkrét számítási példával fogjuk bemutatni a patent fogadás működését. Ennek folyamán végigmegyünk azon, hogy a hét létrejött fogadás közül melyikkel mennyit nyerhetsz adott tét és szorzók mellett.

Maradjunk az A, B és C jelölésnél. Az A betű jelölje egy focimeccs kimenetelét és illessük 2.00-ás oddsal. B legyen egy jégkorong mérkőzésen a vendég csapat győzelme 3.50-ért. Végezetül pedig C-vel álmodjunk egy nagyot, próbáljunk megfogni egy kosárlabda döntetlent 10.00-ás szorzóért. Az egységnyi tét legyen 1,000 forint. Az összes befektetett pénzünk tehát 7,000 forint lesz.

Mennyi üti a markom, ha telibe találom az összeset?

Jogos a kérdés, és talán ez is a legfontosabb, így mindenképpen ezzel kezdenénk a számolást. Ebben az esetben mind a hét fogadásod kifizetésre kerül. A három darab egyes kötésű, a három darab kettes kötésű és az egy darab hármas kötésű fogadás is. A fenti oddsokat és a tétet figyelembe véve ezek alapján mondhatnánk röviden, hogy sokat nyersz. Ennél azért persze alaposabbak lennénk és le is vezetnénk, ha nem bánod.

Három darab egyes kötésű fogadásod alapján az következő nyereményekre vagy jogosult ezen példa alapján. Az A győztes kimenetelből 2.00 x 1,000 forint vagyis 2,000 forint jön, B miatt 3,500 forint, míg a kosárlabda döntetlen miatt, vagyis a C esemény helyes megtippelése nyomán 10,000 forint üti a markod. Ez összesen 15,500 forint nyeremény, 3 x 1,000 forint tétből, mivel ugye három darab egyes fogadást kötöttünk. 15,500 – 3,000 = 12,500 forint színtiszta profitot jelent. És ez még csak egy része!

Ehhez ugyanis még hozzáadódik a három darab kettes fogadásból származó nyeremény is. AB helyes eltalálása esetén 2.00 x 3.50, vagyis 7.00 lesz az eredő oddsod. Ez 1,000 forint tétnél 7,000 forintos nyereményt eredményez. AC-nál ugyanez 2.00 x 10.00, azaz 20.00-ás az eredő szorzó, amely 20,000 forintot jelent a számodra. BC esetén pedig 3.50 x 10.00 annyit tesz, mint 35.00, amely 1,000 forint tétnél 35,000 forint nyeremény.

Összesen a kettes kötésekből így 7,000 + 20,000 + 35,000 = 62,000 forint nyeremény folyik be a számládra. Ebből levonva az itt megtett 3,000 forintnyi tétet, 59,000 forint profit csak a tied, és senki másé. Még mindig nem ennyi azonban az egész, ugyanis szeretnélek emlékeztetni, hogy mindhárom tipped helyesnek bizonyult. Ezzel aktiválódott az egyetlen hármas kötésű fogadásod is, az ABC.

Az eredő szorzó az alábbiak szerint tevődik össze: 2.00 x 3.50 x 10.00 = 70.00. Az itt megjátszott 1,000 forintból 70,000 forintot nyertél, 69,000 forint profittal. A hét fogadás nyereménye összeadódik így a teljes nyereményed a következő lesz: 15,500 forint az egyes kötésekből, 62,000 forint a kettes kötésekből és 70,000 forint a hármas kötésből.

Összesen ez 147,500 forint nyereményt jelent, amelyből a 7,000 forint tétet ha levonjuk, megkapjuk a 140,500 forint hasznot. Szeretnélek emlékeztetni, hogy ha egy sima hármas kötéssel játszottál volna 1,000 forintnyi téttel, akkor csupán 70,000 forint ütötte volna a markod. Elég nagy különbség, ahhoz képest, hogy mindkét esetben eltaláltad mind a három kimenetelt.

Mi van akkor, ha valamelyik fogadásom vesztes lesz?

Nem kell ettől félned, hiszen pont azért játszottál patent fogadást, hogy ilyen eshetőség se okozzon komoly gondot. Ha az egyik mérkőzésed elmegy, akkor azt a szorzót számold nullának. A nullával való szorzással azon lehetőségeknél a nyeremény, ahol a helytelen tipp szerepelt, szintén nullák lesznek.

Például a fenti példánál maradva, ha a jégkorong mérkőzés nem vendég győzelemmel zárul, viszont a többi tipped helyesnek bizonyult, akkor a következő lehetőségeid maradtak: A fogadással nyersz 2,000 forintot, C fogadással nyersz 10,000 forintot, B most így nulla lesz hiszen nem nyertél vele. Továbbá AC fogadásodból 20,000 forint jön a kettes kötések közül. AB, BC és a hármas kötésű ABC pedig nullázódik. Összesen tehát 32,000 forint üti a markod még így is. Jól látható viszont, hogy kell ehhez a kiugró szorzó.

Ha a kosár döntetlen esne ki a képletből, vagyis a 10.00-ás C szorzó, akkor A esetén 2,000 forint, B esetén 3,500 forint, AB esetén pedig 7,000 forintot nyersz. Ez összesen 12,500 forint nyeremény, amelyből kivonva a befektetett 7,000 forintot, kijön 5,500 forint profit. A 2.00 és a 3.50 közül egyik sem egy nehezen megfogható odds, így látható milyen könnyen profitra tehetünk szert patent fogadás során.

Mi történik ha csak egy tippem jön be?

Amennyiben csak az A, vagy csak a B jön be, úgy profitot nem realizálsz. Ilyenkor csak a veszteség mértékét csökkented. C győzelem esetén viszont jogosult vagy a 10,000 forint nyereményre. Ez a 7,000 forintos téttel korrigálva is 3,000 forint profitot jelent neked. Elmondható tehát, hogy kell egy nagyobb odds is a csokorba akkor, ha egy mérkőzéssel is pluszban szeretnél lenni.

Az is valamennyire pozitív lehet, hogy egy kisebb oddsal is csökkentheted a veszteséged mennyiségét. Az előbbi példánál maradva, B esetén 3.50 x 1,000 forint, tehát 3,500 forint a nyeremény. A 7,000 forint tét miatt még így is mínuszban vagy, de legalább a téted felét visszanyerted. Mindezt ráadásul úgy, hogy közben simán benne volt a levegőben a nagyobb győzelem lehetősége is.

Kizárólag kis szorzókkal nem hatékony ez a stratégia! Csak kis oddsokkal viszont nem javasoljuk a patent fogadást. Ilyenkor ugyanis csak akkor érhetsz el azok segítségével profitot, ha mindhárom bejön. Ugyanígy 1,000 forintos egységnyi tétnél maradva, 1.40-es vagy 1.80-as szorzókkal csupán egyes kötések esetén 1,400 illetve 1,800 forintot nyerhetsz vissza a 7,000 forintnyi tétedből. Ha mindkettő jön, akkor is csak 1.40 x 1.80 x 1,000 forint, vagyis 2,520 forint üti a markod, plusz az 1,400 és 1,800 forint. Összesen ez 5,720 forint, ami még mindig nem éri el a 7,000 forintnyi alaptétet.

Pro és kontra — Vagyis a patent fogadás előnyei és hátrányai

PRO — patent fogadás

 • Egy jó tippel is nyerhetsz. Patent fogadás során a három választott kimenetel összes egymással való kombinációját megfogadod, tehát egyes kötéseket is kötsz. Így ha csak egy mérkőzésed nyer, akkor is nyereményre vagy jogosult. Az persze más kérdés, hogy ez fedezi-e a befektetett téted összegét.
 • Elég három tuti tipp. A legtöbb kombinációs fogadással szemben itt nem kell 6 vagy 8 kedvező oddsot összeválogatnod, de még négyet sem. Három tipp elegendő ahhoz, hogy patent fogadást köss. Ez még azokon a napokon is összejöhet, amikor felettébb ínséges a kínálat.
 • Könnyű fogadási forma. Reméljük, mire ide értél a cikkünkben, te is beláttad, hogy a patent fogadás nem egy nehéz dolog. Persze figyelni kell a jól összeválogatott szorzókra, de a fogadási forma könnyen számítható. Nem kell profi játékosnak lenned, hogy eligazodj a patent fogadás világában. Bőven elég ha lelkes kezdő vagy.

KONTRA — patent fogadás

 • Az alacsony oddsokat kerülni kell. A kis szorzókkal az a baj, hogy csak akkor érik meg a pénzüket, ha mind a három bejön. Belefér az alacsony szorzó is, nem azt mondjuk, hogy sose használd. Csak akkor tényleg legyél biztos a dolgodban. Lehet ugyanis, hogy többet kockáztatsz vele, mint egy magasabb odssal.
 • Utána kell számolnod, hogy megéri-e. Nagy szorzók esetén természetesen kérdés nélkül megéri. Ha viszont közepes szorzókat egészítesz ki egy kisebbel, akkor már felmerül a kérdés, hogy 2 esemény eltalálása esetén is pluszban leszel-e.
 • Észnél kell lenni a tétnél. Tekintve, hogy 3 eseményre tippelünk, a 7 egységnyi tét soknak tűnhet egy trixie fogadáshoz képest. Ott ugyanennyi eseményhez csak 4 egységnyi tétre van szükségünk. Nem szabad hagyni, hogy elszaladjon velünk a ló. A túl nagy kockázat ritkán végződik pozitívan. Játssz mindig felelősségteljesen és tudatosan!

Milyen oddsokat válogassak patent fogadás szelvényemre?

Ahogy feljebb is leírtuk, két út van. Bevállalhatod az alacsonyabb szorzókat, viszont akkor azok legyenek tutik. Ilyenkor ugyanis jóformán csak úgy tehetsz szert tisztességes profitra, ha mind bejönnek. Hasonlóan a trixie fogadáshoz, a patent fogadásnál sem javasoljuk a 2.00 alatti szorzókat. Annyi a különbség, hogy itt ha egy kisebb szorzóval nyersz, már legalább a téted egy részét visszanyered.

Ezzel is csökkentheted a bukás mértékét. Mi inkább a másik utat, vagyis az erősebb szorzókat javasoljuk. Ha képben vagy az adott sporttal, simán megfoghatsz egy-két meglepetést. Ezek olyan eseményeket takarnak, amit a bukméker túlságosan magasan árazott be.


Promóciók és bónuszok

bonus HU

Ha azt nézed, az egész patent fogadás maga egy bónusz. Ugyanis ha két tippel nagyon mellényúltál, de egy meccsed még így is jön, akkor már nyertél valamennyi pénzt. Ha pont egy nagyobb szorzót fogsz meg, akkor még az is lehet, hogy pluszban leszel azzal az eggyel is.

Érdemes a patent fogadást is olyan oldalon kötni, amely kínál a kombinációs fogadásokhoz gyűjtő bónuszt, hiszen ezzel további plusz százalékok adódnak hozzá a nyereményedhez. Ráadásul mindez teljesen ingyen. Érdeklődj az oldalon, ahol játszol, hogy van-e erre lehetőség. Ha mindenképp szeretnél, akkor pedig javasoljuk, hogy keress olyan bukmékert, amelynél ez alap.


Alternatívák a patent fogadásra

A patent fogadás nagyon hasonlít a trixie fogadáshoz. A patenttal ellentétben a trixienél az egyes kötések nem kerülnek megjátszásra, ugyanakkor ott is 3 kimenetelt kell eltalálnod. A három egyes kötésű fogadás hiánya miatt ott az összes tét 4 egység szemben a patent fogadásnál lévő 7 egységnyi téttel. Valamit valamiért, ugyanis trixie fogadásnál ha egy tipped jön csak be, akkor nem nyersz semmit.

Ha nem tudod leszűkíteni a tippjeidet háromra, viszont négyre már igen, akkor javasoljuk a yankee fogadást. Itt 11 fogadás kerül megkötésre, a trixiehez hasonlóan az egyes kötések nem szerepelnek a portfólióban. Ha ezekre is szükséged van a 4 tipp mellé, akkor a Lucky 15-öt ajánljuk neked, amelynél 15 fogadásod lesz. A yankee fogadás 11 fogadása egészül ki a négy darab egyes kötésű fogadással ebben a stratégiában. A tét itt már yankee esetén 11 egység, Lucky esetén pedig 15 egység, amely viszont alaposan megemelheti a fogadásod végösszegét.


Gyakran Ismételt Kérdések a patent fogadással kapcsolatban

Hány kimenetelt kell eltalálnom a nyereményhez?

Patent fogadás esetén már egy nyertes kimenetel esetén is nyereményre vagy jogosult.

Többszörös kötésben tudok játszani?

A patent fogadás egy kombinációs fogadás, amely alapból többszörös kötést jelent. Nem hogy tudsz, hanem kötelező is!

Korai kifizetésre van lehetőség?

Mint minden más fogadásnál, patent fogadásnál is van lehetőség korai kifizetésre, amennyiben a sportfogadási oldal ezt lehetővé teszi számodra. Egy kérdést mindenképp megér a bukméker online chatjén, hogy biztosra menj, de valószínűleg nem lesz ezzel probléma.

Telefonon is tudok patent fogadást kötni?

Simán! Ugyanúgy megy a fogadás kötése, mintha egyszerűen hármas kötésben fogadnál. Csak figyelned kell, hogy patent fogadást válaszd ki a kombinációk közül, illetve hogy jól add meg a tétet. Nincs különbség a többi fogadási formához képest, így mobilon is menni fog.

Hogyan tudok patent fogadást kötni?

Csak egyszerűen elkezded betenni a meccseket a szelvényedre, mintha simán fogadnál. Három után automatikusan felajánlja a patent fogadást a portál, amennyiben erre lehetőség van. Új felhasználók esetében már a regisztráció előtt érdemes érdeklődni kimondottan a szolgáltatónál, hogy van-e náluk patent fogadás.


Felelősségteljes játék

A felelősségteljes játék a patent fogadás esetén is rendkívül fontos. Mindig tiszta fejjel és megfontoltan válaszd ki a szorzóidat. Csak akkor élj egy kombinációs stratégiával, amennyiben teljesen elsajátítottad és megértetted a technikáját. Ha negatív spirálba kerültél, nem érdemes egyből rohanni, hogy visszanyerd a pénzed. Legtöbb esetben ez csak rosszabbul végződik.

Főleg ilyen kombinációs fogadásoknál, ahol a tét többszörösen kerül megkötésre. Rossz széria esetén is próbálj meg higgadt maradni. Ehhez persze az kell, hogy mindig csak olyan téttel játssz, amelyre nincs szükséged. A játék maradjon csak játék, vagy esetleg szórakozás, de semmiképp ne fajuljon el. Ha segítségre van szükséged, nyugodtan kérj, sokan járnak hasonló cipőben.