Labdarúgás: Litvánia vs Feröer szigetek – UEFA Nemzetek Ligája tippek és szorzók – 2022.09.22.

shutterstock 1179258307

Magas szorzók és sportfogadási tipp az UEFA Nemzetek Ligája Litvánia vs Feröer szigetek mérkőzésére

2022. szeptember 22-én 21:45-kor kerül megrendezésre Litvánia vs Feröer szigetek mérkőzése, Litvániában, Vilnius városában az LFF Stadionban. Az UEFA Nemzetek ligája 2014-ben indult útjára és a barátságos mérkőzéseket szeretné helyettesíteni az UEFA tagországok felnőtt férfi futball válogatottjainak, melyben a négy osztály győztese csatlakozhat az Eb mezőnyéhez.

Egy nagyon izgalmas mérkőzésnek lehetünk tanúi, melyet nemcsak a foci drukkereknek, de a fogadóknak is érdemes követni. Maradj velünk, mert cikkünkben jellemezzük a csapatokat, hogy egyszerűbben tudj dönteni, melyik klubra teszed meg voksod.  Illetve, hogy ezt ezt melyik sportfogadó irodánál érdemes megtenned, ha a legjobb szorzóval szeretnél fogadásokat kötni.


A Litván labdarúgó válogatott

A nemzeti válogatott bár már régóta megalakult, igazi eredményeket a 90-es évektől értek el, amikor újra független állammá válhattak. 1990-ben indultak először a világ Eb selejtezőjében, amelyen azóta többször részt vettek, de mindig csak a selejtezőig jutottak. Szintén több alkalommal részt vettek a VB selejtezőkön is, de magára a Világkupára eddigiekben még nem jutottak ki.

Nemzetközileg a Balti kupán szép eredményeket mutattak fel több alakalommal is a 90-es évektől, melyben kilenc alkalommal győztek, hat alkalommal vihették haza az ezüstérmet és bronzéremmel távoztak egy alkalommal. Legnagyobb győzelmük Észtország ellen volt, amikor is 7-0-ra verték el az Észt csapatot. 2022-ben a FIFA rangsorában a 142. helyen állnak.

2018-tól áttekintve a mérkőzéseit, nem a legjobb eredményeket mutatták fel, a legtöbb esetben elvesztették a mérkőzéseket. Viszont akadnak köztük döntetlenek és győzelmek is, melyeket fölénnyel nyertek meg az ellenfelükkel szemben. Ilyen volt például 2021-ben, amikor Bulgáriát 3-1-re győzték le.

A két válogatott az elmúlt két évben már kétszer is megvívtak egymás ellen és 2020-ban a litvánok győzedelmeskedtek a Feröer szigetek ellen, amikor akkor 2-1-re nyertek. Tehát ismét egy újabb összecsapásban láthatjuk a két válogatottat, ahol esélyesebb csapatként a Litvánok állnak.

shutterstock 1114639364


A feröeri labdarúgó válogatott

Az UEFA negyedik legkisebb állama, már az 1900-as évek első felében is rúgta a bőrt, de a sziget távolsága és a füves pályák hiányában ritkán adatott meg nekik, hogy tétmérkőzésen részt vegyenek. 1990-ben lettek az UEFA tagjai, Litvániához hasonlóan ők sem jutottak be sem a Eb-re sem a Világ bajnokságra. Nemzetközi eredményeik leginkább szigetjátékon mutatkoztak meg, ahol két alkalommal aranyérmesek lettek. Egyik nagyobb sikerük Ausztriával szembeni 1-0-s győzelem a később San Marioni csapatot 3-0-ra verték, majd 2014-ben Gibraltár ellen 4-1-re győzedelmeskedtek. A FIFA ranglistáján jelenleg a 125. helyen szerepelnek, de voltak már jobb és rosszabb pozícióban is.

2018 óta áttekintve az eredményeiket, ők is nagyon változékony eredményekkel zárták a mérkőzéseiket, többször szenvedtek vereséget, de akadnak köztük döntetlenek és győzelmek is. Bár 2020-ban Litvánia győzedelmeskedett az idei évben egyszer már összecsaptak és akkor fordított az eredményen, mivel a Feröeri szigetek nyertek 2-1-re. Bár jelenleg fogadási esélytelenként lép a gyepre, mindenképp érdemes lesz megnézni a mérkőzést mivel ez a két csapat már többször meg küzdött egymással váltakozó eredményekkel.

shutterstock 1742465420


Sportfogadási ajánlatunk

Amennyiben felkeltette az érdeklődésed ez a mérkőzés és nem akarsz a Világbajnokságig várni, vagy csak egy jövedelmező fogadást szeretnél kötni, tedd meg téted a Litván csapatra, melyet most 2.035-ös odds-sal tehetsz meg a 22bet sportfogadó irodánál.

22bet Bónuszfeltételek 99/100
  • Statisztikák, élő sportesemények, és szinte minden sportág
  • forintban és magyar nyelven is fogadhatsz
  • ázsiai hendikeppel
35T HUF Üdvözlő bónusz Látogatás 22bet