Foci Vb 2022 csoportok és csapatok

Foci Vb 2022 csoportok es csapatok

A megszokottakhoz képest ezúttal rendhagyó módon, ősszel fog megkezdődni a labdarúgó világbajnokság. A rendező ország ezúttal Katar lesz, így 20 év után ismét egy ázsiai ország adhat otthont a tornának. Legutóbb erre 2002-ben került sor, amikor Japán rendezte meg a tornát Dél-Koreával közösködve. Cikkünkben kielemeztük a 2022-es foci VB csoportokat és megnéztük, mire számíthatunk a november 21-én induló eseménytől.

A legjobb fogadóirodák a 2022-es FIFA Labdarúgó Világbajnokságra

Szakértői értékelés
Fénypontok
 
Üdvözlő bónusz
99/100 Ismertető
35T HUF
100% az 1. betétnél
Látogatás Betwinner
 • A kaszinójátékok lenyűgöző választéka
 • Kínált dedikált kaszinó mobilalkalmazások
 • Fizetési módok széles választéka
95 Payout Ratio
35T HUF 100% az 1. betétnél
Látogatás Betwinner
 • A kaszinójátékok lenyűgöző választéka
 • Kínált dedikált kaszinó mobilalkalmazások
 • Fizetési módok széles választéka
Betwinner Ismertető
98/100 Ismertető
35T HUF
100% az 1. betétnél
Látogatás 22bet
 • Statisztikák, élő sportesemények, és szinte minden sportág
 • forintban és magyar nyelven is fogadhatsz
 • ázsiai hendikeppel
95 Payout Ratio
35T HUF 100% az 1. betétnél
Látogatás 22bet
 • Statisztikák, élő sportesemények, és szinte minden sportág
 • forintban és magyar nyelven is fogadhatsz
 • ázsiai hendikeppel
22bet Ismertető
97/100 Ismertető
35T HUF
100% az 1. betétnél
Látogatás Select.bet
 • Nagyon jó esélyek
 • Egyszerű használhatóság és felhasználóbarát design
 • Szép és elérhető élő fogadási opció
95 Payout Ratio
35T HUF 100% az 1. betétnél
Látogatás Select.bet
 • Nagyon jó esélyek
 • Egyszerű használhatóság és felhasználóbarát design
 • Szép és elérhető élő fogadási opció
Select.bet Ismertető
96/100 Ismertető
35T HUF
100% az 1. betétnél
Látogatás Fezbet
 • Letisztult modern és vizuális dizájn
 • Hetente megújuló bónuszok sokasága
 • Remek kombinált fogadási opciók
95 Payout Ratio
35T HUF 100% az 1. betétnél
Látogatás Fezbet
 • Letisztult modern és vizuális dizájn
 • Hetente megújuló bónuszok sokasága
 • Remek kombinált fogadási opciók
Fezbet Ismertető
95/100 Ismertető
15T HUF
100% az 1. betétnél
Látogatás bet365
 • A világ egyik leghíresebb, legmegbízhatóbb és leghitelesebb oldala
 • Az egyik legjobb élő fogadási kínálat a világon — élő közvetítéssel együtt
 • Remek bónusz ajánlatok
93 Payout Ratio
15T HUF 100% az 1. betétnél
Látogatás bet365
 • A világ egyik leghíresebb, legmegbízhatóbb és leghitelesebb oldala
 • Az egyik legjobb élő fogadási kínálat a világon — élő közvetítéssel együtt
 • Remek bónusz ajánlatok
bet365 Ismertető

A 2022-es világbajnokság összes csoportja egy pillantásra

FIFA World Cup 2022 Groups and Teams

2022 Vb csoportok – “A” csoport

A 2022-es VB csoportok közül az A-ban található Hollandia, Szenegál, Ecuador és a rendező nemzet, Katar. Elsőre ugyan nem ez tűnik a legizgalmasabb négyesnek, ám tartogathat meglepetéseket. Hollandiától ugyan nagy menetelést vár el saját szövetségi kapitányuk, Louis van Gaal is, ám a selejtezőkör során is éppen hogy sikerült elsőként továbbjutniuk Törökország előtt.

Szenegál Afrika Kupa győztesként érkezik Katarba, miközben kontinensének talán legerősebb keretét tudhatja magának. Manénak és társainak nem lesz egyszerű dolga a továbbjutás megszerzéséért, hiszen a rendező ország, Katar az elmúlt évekbeli reformjai miatt ma már Ázsia kupa győztesnek mondhatja magát.

Ecuador 16 év után tudta magát kvallifikálni a tornára, mégpedig Chile kiejtésével, akik talán a legnagyobb meglepetésnek számítanak azzal, hogy ott lehetnek a 2022-es foci VB csoportok valamelyikében.

A négyes legnagyobb favoritja Hollandia. A világranglista nyolcadik helyezettje tudhatja magáénak a legjobb és legmélyebb keretet az országok közül. Ugyan meglepetésnek számít Ecuador jó teljesítménye és Katar fejlődése, Hollandia mellett Szenegálnak is a csoportkörből való továbbjutás lesz az elvárás.


Világbajnokság 2022 csoportok – “B” csoport

A B csoport országai nem mások, mint Anglia, Amerikai Egyesült Államok (USA), Wales és Irán. Anglia dominanciája megkérdőjelezhetetlennek számít. Azonban a háromoroszlánosok mögött rendkívül szoros mezőnyre lehet számítani, hiszen az USA a keretében Chelsea, Barcelona, Juventus vagy akár RB Leipzig játékost is magáénak tudhat.

Kérdés, mire mennek majd Gareth Bale-ék ellen, akik Ukrajna legyőzésének köszönhetően mehetnek Katarba. Wales 56 év után készülhet ismét Világbajnokságra és elnézve riválisaikat, reális eséllyel lehet velük akár továbbjutóként is számolni.

Irán ugyan a legesélytelebbnek tűnik a névsorban, ám csatárduójával könnyen pontot rabolhatnak bármelyik ellenfelük ellen, így akár a második hely sorsát is eldönthetik. A 2022-es VB csoportok közül itt lehet az egyik legnagyobb verseny a nyolcaddöntőt jelentő második helyért.

Anglia ugyan a nyári Nemzetek Ligájában rossz formát mutatott, egyértelműen csoportja legnagyobb favoritjának számít, a második pozícióért viszont óriási csatára lehet számítani Wales és az USA között. A keretek minőségét és értékét összehasonlítva a mérleg az Egyesült Államok felé dől, akik kis szerencsével a nyolcaddöntőben is találhatják magukat.

Kérdéses, vajon elegendő tapasztalattal rendelkezik-e a Pulisic, Dest és McKennie-féle fiatal mag egy ekkora feladathoz. Ezen, illetve a walesiak 33 éves támadóján, Gareth Bale-en és  az ő formáján múlhat a továbbjutás kérdése, aki továbbra is legfontosabb játékosa országának.


Vb 2022 csoportok – “C” csoport

A C csoportba Argentína, Lengyelország, Mexikó és Szaúd-Arábia tartozik. A négyes legnagyobb esélye egyértelműen Argentína, akik egészen kiemelkedő formában fognak megérkezni Katarba, hiszen legutoljára 2019-ben találtak legyőzőre. Lionel Messi 2021-ben hosszú évek után trófeát nyert a válogatottal és 33 mérkőzéses veretlenségi sorozatukat elnézve jogosan lehet a VB egyik legnagyobb favoritjaként tekinteni rájuk.

Lengyelország zsinórban második alkalommal tudott kijutni a tornára és biztosan feledtetni szeretnék csúfos oroszországi kiesésüket. Lewandowski vezetésével kétségtelenül csak a továbbjutás számíthat elfogadhatónak. Kérdéseket vethet fel Mexikó, akik a Világbajnokságok örök meglepetéscsapatának számítanak és 1986 óta folyamatosan képesek bejutni az egyenes kiesési szakaszba.

Szaúd-Arábia továbbjutására kevés esély mutatkozik, ám Iránhoz hasonlóan könnyen megnehezíthetik a lehetséges továbbjutók sorsát. Emellett szól az is, hogy az eddigi összes Világbajnokságukon tudtak pontot szerezni. Argentína első helyére mutatkozik a legnagyobb esély. A dél-amerikai ország akár a legvégsőkig is eljuthat annak ellenére is, hogy a csoportkörben keményen meg kell küzdeniük minden egyes pontért.

Mexikó és Lengyelország hasonló erősségű csapatnak számít, ám utóbbiak évek óta nyújtott inkonzisztens teljesítménye miatt könnyedén ők maradhatnak végül alul a közép-amerikai csapat javára. Jelenlegi szövetségi kapitányukkal eddig hat mérkőzésen két győzelemig, két döntetlenig és ugyanennyi vereségig sikerült jutni. Katarban ennél jelentősen jobb többet kell majd nyújtaniuk. Kétség sem férhet bele, hogy a 2022-es világbajnoki csoportok közül itt lesz az egyik legnagyobb a verseny a nyolcaddöntőt jelentő második pozícióért. Már ha Argentína hozza az elvártat.


Foci Vb csoportok 2022 – “D” csoport

A 2022-es foci VB “D” csoportjának tagjai nem mások, mint Franciaország, Dánia, Tunézia és Ausztrália. A kisorsolt csoportkörök közül ez tűnik talán az egyik legegyértelműbbnek. Franciaország kétségkívül azért utazik el Katarba, hogy megvédje 2018-as világbajnoki címét. Az Mbappé, Kanté és Griezmann fémjelezte csapat a torna legnagyobb favoritjai közé sorolható.

Dánia ugyan nem minősül legfőbb esélyesnek, ám a csoportból való továbbjutásra a 2021-es EB-n nyújtotta teljesítményük alapján jogosan lehet számítani. Tunéziának és Ausztráliának rendkívül nehéz dolga lesz abban, hogy felvegyék a versenyt ezzel a két országgal.

Angliához hasonlóan Franciaország is könnyelműen játszott a négy júniusi Nemzetek Ligája találkozón, amelyek közül egyet sem tudtak megnyerni. Ennek ellenére is, elnézve keretük minőségét, jogosan lehet őket besorolni lehetséges csoportelsőnek. Dánia második helyezésére is reális esély mutatkozik, akik az utóbbi időben a 10. helyre küzdötték fel magukat a világranglistán.


2022 FIFA Labdarúgó Világbajnokság – “E” csoport

Az E csoport tagjai közé tartozik Spanyolország, Németország, Costa Rica és Japán. Ebben a négyesben lehet talán a legnagyobb verseny az első hely megszerzéséért a 2022-es világbajnokság csoportjainak esetében. Spanyolország és Németország továbbra is az erősebb csapatok közé sorolható.

Kérdéses lehet persze, hogy a Luis Enrique által épített spanyol válogatott a fiatal magjával mennyire lesz képes helytállni egy ekkora tornán. A németek oldaláról pedig a legfontosabb kérdés, hogy vajon Hansi Flick képes lesz-e őszre összeállítani egy VB-esélyes német válogatottat.

Costa Rica és Japán valószínűleg nehezen fog tudni beleszólni a két óriás csatájába, ám ne feledjük Németország 2018-as csoportköri kiesése is a kicsik elleni bukások miatt ment el. A négyes közül Spanyolország számít a legnagyobb esélyesnek, akik legutóbbi találkozásukkor 6-0-ás győzelemmel küldték haza Németországot.

Kérdéses, hogy milyen formában és egészségügyi állapotban tudnak utazni a spanyolok legjobb támadói, mint Ansu Fati, Ferrán Torres vagy éppen Dani Olmo, akik mind hónapokat hagytak ki az előző szezonban. Németország továbbjutására komoly esély mutatkozhat, míg Costa Rica és Japán kiesése lehet a legvalószínűbb.


2022 Vb csoportok – “F” csoport

Az F csoport országai közé tartozik Horvátország, Belgium, Kanada és Tunézia. Előbbi kettő remek teljesítményt tudott nyújtani a 2018-as orosz tornán. A 2022-es VB csoportok közül az E-hez hasonlóan itt lehet a legnagyobb harc az első hely megszerzéséért.

Belgium évek óta a világ legjobb együttesei közé tartozik, míg Horvátország óriási meglepetésre legutóbb egészen a döntőig tudott menetelni. Kanada mindössze a második világbajnokságára készülhet és biztosan mindent megtesz a fiatal Jonathan David – Alphonso Davies duó a nyolcaddöntőért.

Tunézia zsinórban második alkalommal készülhet a tornára, kérdés, hogy ezúttal is sikerül-e győzelemmel távozniuk. A csoport két legnagyobb esélyese a két európai ország. Mindkét csapat aranygenerációja kiöregedőben van, ám talán még így is a legutóbb bronzérmet szerző belgák számítanak erősebbnek.

Ennek ellenére Horvátország továbbjutására így is rendkívül magas esély mutatkozik. Kanada ugyan bár rendelkezik néhány kivételes képességű játékossal, vélhetően nem fogja tudni megállítani a két gigászt, ahogy igaz ez Tunéziára is.


2022 Foci Vb csoportok – “G” csoport

A G csoport az, amelyik a legszorosabbnak tűnhet a 2022-es VB csoportok közül. Brazília ugyan kiemelkedik a többi országból, ám a második helyért nagy küzdelemet várhatunk el Svájctól, Szerbiától és Kameruntól egyaránt. A dél-amerikaiak továbbra is elsők az örökranglistán VB címek tekintetében és nem telik el úgy labdarúgó torna, hogy ne számítanának végső favoritnak.

Kétség sem fér bele, hogy mindent megtesznek a sikerért, hiszen Neymar, Thiago Silva és Casemiro is valószínűleg utolsó világbajnokságára fog készülni ősszel. Svájc 2014 után ismét ki tudott jutni, míg Szerbia akár az egész esemény egyik meglepetéscsapatává is érhet Vlahoviccsal, Tadiccsal és Milinkovic-Saviccsal a soraiban.

Kamerun Afrika Kupa bronzérmesként érkezik a tornára és el tudták kerülni azt, hogy két óriással is egy csoportban tudhassák magukat. Kérdéses, vajon elegendő teljesítményt tudnak-e nyújtani ahhoz, hogy a 2022-es foci VB csoportok egyik legkönnyebbikéből képesek legyenek a továbbjutásra. A feladat természetesen így sem egyszerű, ám jelentősen kisebb esélyekkel rendelkeznének ha Belgiummal és Horvátországgal kerülnek össze.

Az első helyezésre a legnagyobb esélye egyértelműen Brazíliának van. Ám kemény küzdelemre számíthatnak Svájc, Szerbia és Kamerun ellen is, akik mindent meg fognak tenni azért, hogy akár csak egyetlen ponttal is, de közelebb kerüljenek a továbbjutáshoz.

Svájc évek óta jó teljesítményt nyújt a tornákon, ám Szerbia kerete erősebbnek tűnik az övékénél és Kamerunénál is, így az ő továbbjutásukra lehet leginkább számítani. Ám mint ahogy korábban is kifejtésre került, itt lehet az egyik legnagyobb harc a második helyért.


Világbajnoki csoportok Katarban – “H” csoport

A 2022-es VB csoportok közül az utolsó a “H” jelű, amibe Portugália, Uruguay, Ghána és Dél-Korea tartozik. Itt is nagy verseny ígérkezik a továbbjutásért. Cristiano Ronaldo utolsó világbajnokságára készül, ráadásul keretük erősebbnek ígérkezik a 2016-os EB győztesnél is. Uruguay 2018-ban a negyeddöntőig jutott, ráadásul nekik sikerült kiejteniük Portugáliát Oroszországban.

A dél-amerikaiak az utóbbi években egészen kiváló generációváltáson estek át, így pedig létrejött egy rendkívül fiatal, tehetséges keret, akiket kiegészítenek a veterán legendáik. Elég csak megemlíteni a Liverpool új csatárának, Darwin Núneznek a nevét, vagy épp a Real Madrid és Barcelona játékosait, Fede Valverdét és Ronald Araujót.

Egy ilyen csapattal akár ismét a negyeddöntőig is eljuthatnak az uruk. Ghána 2010-ben a torna legnagyobb meglepetéscsapata volt és várhatóan megismételnék korábbi bravúrjukat. Természetesen Dél-Korea is mindent meg fog tenni a továbbjutásért, 2018-ban harmadikok lettek a csoportkörben Németország legyőzése után.

Portugália csoportgyőzelmére mutatkozhat a legnagyobb esély, akik még a legvégső győzelemig is eljuthatnak. Nagy sansz ígérkezik Uruguay továbbjutására is, ám ezért komolyan meg meg kell küzdeniük, hiszen Ghána és Dél-Korea is nehéz ellenfélnek fog ígérkezni.


Összegzés

Ahogy a fentiekből is kiderült, a 2022-es foci VB csoportok várhatóan rendkívül izgalmasnak fognak bizonyulni. A legjobb csapatok számára azonban nem csak a továbbjutás elengedhetetlen, hanem az első hely megszerzése is. Ezzel ugyanis akár egy kedvezőbb ágra is juthatnak az egyenes kiesési szakaszban, ami akár a végső győztes kilétét is eldöntheti.

 • A kaszinójátékok lenyűgöző választéka
 • Kínált dedikált kaszinó mobilalkalmazások
 • Fizetési módok széles választéka
 • Statisztikák, élő sportesemények, és szinte minden sportág
 • forintban és magyar nyelven is fogadhatsz
 • ázsiai hendikeppel
 • Különféle fogadási piacok
 • GYIK szekció elérhető
 • Népszerű kriptovaluták használata