Ázsiai hendikep fogadás

Bevezetés a hendikep, és az ázsiai hendikep fogadás világába

A hendikep jelentése eredeti formájában hátrány. Sportfogadásnál az egyik legnépszerűbb forma, amivel a saját győzelmi esélyeidet ronthatod. Ennek akkor van értelme, amikor az egyik versenyző jóval esélyesebb a másiknál, hiszen ilyenkor a szorzóid is sokkal alacsonyabbak, az pedig kisebb nyereményt jelent – te pedig nagyobb nyereményt szeretnél, természetesen!
Ezen cikkünkben azt fogjuk megmutatni, hogy mi is pontosan a hendikep fogadás, hogyan használjuk, mikor, és milyen fajtái léteznek. Természetesen bemutatjuk az ázsiai hendikepet is, és az ezekhez társuló online sportfogadás bónuszokat. Olvass tovább, hogyha szeretnél ezekről tanulni.

A legjobb online bukmékerek Útmutató ázsiai hendikep:

Szakértői értékelés
Fénypontok
 
Üdvözlő bónusz
99/100 Ismertető
35T HUF
100% az 1. betétnél
Látogatás 22bet
 • Statisztikák, élő sportesemények, és szinte minden sportág
 • forintban és magyar nyelven is fogadhatsz
 • ázsiai hendikeppel
95 Payout Ratio
35T HUF 100% az 1. betétnél
Látogatás 22bet
 • Statisztikák, élő sportesemények, és szinte minden sportág
 • forintban és magyar nyelven is fogadhatsz
 • ázsiai hendikeppel
22bet Ismertető
98/100 Ismertető
35T HUF
100% az 1. betétnél
Látogatás 20bet
 • Különféle fogadási piacok
 • GYIK szekció elérhető
 • Népszerű kriptovaluták használata
93 Payout Ratio
35T HUF 100% az 1. betétnél
Látogatás 20bet
 • Különféle fogadási piacok
 • GYIK szekció elérhető
 • Népszerű kriptovaluták használata
20bet Ismertető
97/100 Ismertető
52T HUF
100% az 1. betétnél
Látogatás Ivibet
 • Remek labdarúgás kínálat, akár élőben is
 • Online stream az élő fogadási felületen
 • VIP program a leghűségesebb ügyfeleknek
95 Payout Ratio
52T HUF 100% az 1. betétnél
Látogatás Ivibet
 • Remek labdarúgás kínálat, akár élőben is
 • Online stream az élő fogadási felületen
 • VIP program a leghűségesebb ügyfeleknek
Ivibet Ismertető
96/100 Ismertető
1BTC
Üdvözlő Bónusz
Látogatás Vave
 • Üdvözlő bónusz BTC 1 értékben
 • A legjobb kripto fogadási felület
 • Havi pénzjutalmak VIP tagoknak
94 Payout Ratio
1BTC Üdvözlő Bónusz
Látogatás Vave
 • Üdvözlő bónusz BTC 1 értékben
 • A legjobb kripto fogadási felület
 • Havi pénzjutalmak VIP tagoknak
Vave Ismertető
95.6/100 Ismertető
35T HUF
100% az 1. betétnél
Látogatás Select.bet
 • Nagyon jó esélyek
 • Egyszerű használhatóság és felhasználóbarát design
 • Szép és elérhető élő fogadási opció
95 Payout Ratio
35T HUF 100% az 1. betétnél
Látogatás Select.bet
 • Nagyon jó esélyek
 • Egyszerű használhatóság és felhasználóbarát design
 • Szép és elérhető élő fogadási opció
Select.bet Ismertető

Magyarázat kezdőknek — Mi az a ázsiai hendikep fogadás?

azsiai hendikep fogadashozA hendikep egy olyan kompenzációs fogadási fajta, amivel az esélyeket lehet kiküszöbölni. Gyakran előfordul, hogy az egyik versenyző jóval esélyesebb a másiknál. Ilyenkor az esélyek előre lefutottnak tűnhetnek. Ekkor tudsz a győztes csapat / játékos helyett inkább a győzelem minimális (vagy pontos) arányára fogadni.

A hendikep szó eredeti jelentése hátrány. Hendikep fogadáskor úgy kell tenni, mintha az egyik csapat hátrányból indulna. Ez lehet pont, gól, vagy bármi, ami az adott sportfogadáshoz köthető. Hendikep fogadáskor zárójelben van megadva, hogy mennyiről indul az esélytelennek tartott csapat. Az 1X2 piacon fociban tipikusan a “minimum két góllal győz a csapat” a hendikep jelentése.

Ennek egyik alfaja az ázsiai hendikep fogadás. Az ázsiai hendikepet főként foci fogadáshoz használhatjuk. Az ázsiai hendikeppel csökkentjük a lehetséges kimeneteleket. Lényege, hogy gyakorlatilag háromesélyes mérkőzéseket kéresélyesekké faragunk. Kiiktatjuk a döntetlen lehetőségét, hiszen az ázsiai hendikep fogadás esetében döntetlen eredménnyel a tétünk visszajár.

Miért érdemes ázsiai hendikep fogadást kötni?

Gyakran előfordul, hogy egy viszonylag híres és erős csapat egy nálánál sokkal gyengébb csapattal játszik. A nemzeti bajnokságokban ritkán van osztálykülönbség a csapatok között, de azért ott is előfordul. Viszont a fociban például az országos kupákban egy sokadosztályú csapatot bármikor összesorsolhatnak egy első orszályú ellenféllel.

Ilyenkor az esélyek nem kiegyenlítettek. Az első osztályú csapat jóval több pénzből gazdálkodik, sokkal jobb játékosai vannak. Ilyenkor a fogadóirodák – és velük együtt a fogadók – sok gólos győzelemre számítanak. A sima 1X2 piacon az odds könnyen 1.05 lehet, amivel gyakorlatilag lehetetlen profitálni. Itt jön a képbe a hendikep fogadás, amivel gólelőnyt adsz a kisebb csapatnak.

Hendikep fogadás esetén sokkal nagyobb oddsokat kapsz, mint a sima mérkőzés nyertese fogadási piacon. Az is rajtad áll, hogy hány gólt adsz az ellenfélnek. Akkor is érdemes lehet ezt a fajta fogadást választani, ha biztosan tudni véled, hány góllal fog győzni az egyik csapat. A döntetlen fogadással ugyanis itt pontosan a különbséget tudod megadni.

Bonyolódik a dolog hogyha ázsiai hendikep fogadást választasz. Ázsiai hendikepben nincsen döntetlen és fogadhatsz fél gólokra. Hogyha például nagyon egyértelmű győzelmet vársz, fogadhatsz a csapatodra -2,5-ös hendikeppel. Ez azt jelenti, hogy minimum 3 gólos győzelmet vársz a csapatodtól.

Az ázsiai hendikep fogadás egy másik fajtájában nem fél, hanem egész gólokra fogadsz. Ebben az esetben a kétesélyes fogadás háromesélyessé duzzad. Itt a különbség az ázsiai hendikep és a sima hendikep fogadás között az, hogy míg sima hendikep fogadáskor a döntetlennel a különbség pontos mértékére fogadsz, ázsiai hendikep fogadáskor döntetlennél visszajár a téted.

Ez a tét visszajár opció egy hatalmas előny. Főként emiatt tudjuk jó szívvel ajánlani online sportfogadóknak az ázsiai hendikep fogadási piacait, hiszen ez egy kiváló lehetőség arra, hogy ha nem is nyersz, legalább ne veszíts. Jobbak az esélyeid, és több eredmény is számodra kedvező lehet – ez pedig abszolút jó hír neked, és a számládnak egyaránt!

Győzd le a házat — Maximalizáld az előnyödet az ázsiai hendikep fogadással

Használd ki, hogy megnövelted az oddsokat ázsiai hendikep fogadásaiddal. Ráadásul nem csak az oddsokat növelted meg így, de a nyerési esélyeidet is. Mindez köszönhető az ázsiai hendikep logikájának, hiszen ilyenkor bizonyos esetekben a tét visszajár. Így tehet úgy tehetsz szert nagyobb profitra, hogy közben akkor is visszanyersz egy bizonyos összeget, ha nem nyer a fogadásod.

Hogyan működik — Praktikus példa a hendikep fogadásra

A túlzott optimizmus
A túlzott optimizmus

A hendikep fogadásnál megadhatod, hogy az egyik csapat – a gyengébbnek hitt – x gólos előnyből indul. Vegyük mondjuk azt, hogy 0-3-ról indul a vendég, tehát a (0-3) hendikep fogadást választjuk. Ilyenkor, ha az 1-esre, azaz a hazai csapat győzelmére fogadunk, az azt jelenti, hogy a fogadásunk csak akkor lesz nyertes, hogyha a hazai csapat legalább négy góllal veri meg ellenfelét.

Döntetlen esetén ilyenkor az egyetlen nyerési esély számunkra az, hogyha pontosan három góllal győz a hazai csapat. Két és négy gólos hazai győzelem esetén is vesztettünk, hiába fogadtunk a hazai győzelemre. Míg 2-es fogadás esetén akkor is nyerünk, ha győz a vendég csapat, ahogy döntetlen, 1 gólos vereség és 2 gólos vereség esetén is. Hiszen három gólos előnyből indult a csapatunk, így még 2 gólos vereség esetén is “győzött” a szelvényünkön!

Ezzel szemben az ázsiai hendikep fogadás harmadik fajtája, amikor ún. negyedekre fogadsz. Ezt jelölhetik úgy, hogy +1 & +1.5, vagy egyszerűen csak úgy, hogy +0.25. Tegyük fel, hogy 1 000 forintot teszel a Fradira +1.25-ös ázsiai hendikep fogadással az Újpest ellen. Ilyenkor a téted felosztódik két 500 forintos tétre. Az egyik szerint a Fradi legalább két góllal győz, a másik szerint a Fradi pontosan egy góllal győz.

Ezen fogadás esetén hogyha a Fradi veszít, vagy döntetlent játszik, a fogadásod elveszett. Mind a kettő. Egy gólos Fradi győzelem esetén az egyik fogadás elveszett, míg a másiknál a tét visszajár. Hogyha a Fradi legalább két góllal nyer, akkor viszont mindkét fogadásod nyert. A nulla gólos ázsiai hendikep fogadás a Nincs döntetlen fogadási piaccal egyenértékű, azaz döntetlen esetén ilyenkor a tét visszajár.

PRO és KONTRA — A ázsiai hendikep fogadás előnyei és hátrányai

PRO — Útmutató hendikep

 • Megnövekedett oddsok. Egyértelműen ez a hendikep fogadás legnagyobb előnye. Sokkal nagyobb oddsokat kaphatsz hendikep fogadási piacokon, mint az alap online sportfogadási piacokon. Ez által pedig jóval nagyobb összegekre tehetsz szert. Márpedig ez az online sportfogadás lényege és célja: minél több pénzt nyerni. A hendikep fogadás pontosan ezt teszi lehetővé.
 • Izgalmassá tehet unalmasnak ígérkező meccseket. Lefutottnak tűnő párharcok online sportfogadás szempontjából is könnyen unalomba fulladhatnak. Ha például egy sima Barca győzelemre fogadtál 1.05-ös szorzón, és már a 30. percben 3-0 az állás, akkor gyakorlatilag tudod, hogy nyertél, csak még ki kell várnod a hátralévő 60 játékpercet. Hendikep fogadással, hogy mondjuk 0-3-ról indítottál, akkor viszont továbbra is van izgulni valód,jól áll ugyanis a fogadás, de ez esetben még szükséged van egy gólra.
 • Az ázsiai hendikep. Az ázsiai hendikep fogadás egy fokkal tovább bonyolítja az eseményeket. Ennek a fogadási típusnak a segítségével még tovább növelheted a győzelmi esélyeidet, hiszen plusz faktorokat teszel bele. Bizonyos esetekben visszakapod a tétedet, és több esetben is győzhetsz. Érdemes kitanulni az ázsiai hendikep mesterségét is – de azt már inkább haladó sportfogadóknak ajánljuk!

KONTRA — Útmutató hendikep

 • Rosszabb győzelmi esélyek. Természetesen ez a legerősebb ellenérv amikor a hendikep fogadás a téma. Mégis csak arról van szó, hogy szinte biztosnak tűnő fogadási piacot nézel ki, te pedig a nagyobb nyeremény érdekében javítod az oddsokat. Ezzel még nincs baj, csak sajnos ez automatikusan a saját győzelmi esélyeid rontását is jelenti.
 • A fogadóirodák algoritmusai úgyis jobban számolnak nálad. Márpedig a sportfogadás végső soron erre fut ki. Az esetek nagy többségében az online fogadóiroda jóval több információval rendelkezik bárkinél. Márpedig azért adják az adott eseményt az adott szorzóért, mert pontosan kiszámolták, hogy nekik ez így megéri. Természetesen lehet azért így is nyerni, de azt azért jó tudni, hogy a többség inkább veszít.

Hendikep oddsok — Hogyan változnak a szorzók hendikep fogadáskor?

Az oddsok változása az egyik legnagyobb előnye mint a hendikep, mind pedig az ázsiai hendikep fogadásnak. Ez az egyik legjobb módszer arra, hogy növeld fogadáskor a szorzókat. Természetesen nehezebb hendikep fogadással nyerni, hiszen komolyabb vagy pontosabb különbségre van szükség, viszont ezt az oddsok is lekövetik.

Hogyha például a hazai csapat győzelmére csak 1.10-es szorzón tudsz fogadni, de te biztos vagy a nagyarányú sikerükben, akkor érdemes hendikeppel fogadni rájuk. Ilyenkor a minimum két gólos győzelmük már körülbelül 1.30-as szorzót érne. Minél nagyobb gólarányú győzelemre fogadsz, annál nagyobb lesz az odds is. Így érdemes tehát előnyt kovácsolni hendikep fogadásaidból.

Bónuszok — Promóciós ajánlatok hendikep fogadáshoz

bonus HUHendikep és ázsiai hendikep fogadásaidhoz ma már a legtöbb online sportfogadás oldalon külön speciális bónuszokat is kaphatsz. Ezekkel próbálhat motiválni a fogadóiroda arra, hogy használd a hendikep fogadás opcióját. Hiszed vagy sem, sokan félnek a hendikep fogadástól, még többen pedig nem is értik, hogy mire fogadnak ilyenkor pontosan. Ezért is próbálják népszerűsíteni a sportfogadás oldalak üzemeltetői.

Ezek a bónuszok és promóciós ajánlatok több formában érkezhetnek. Az egyik leggyakoribb formája a pénzvisszafizetési garancia. Fogadj ázsiai vagy sima hendikeppel egy-egy mérkőzésre, és ha nem nyersz, a téted visszajár. Kaphatsz ingyenes fogadást is, hogyha hendikep fogadást kötsz. Ilyenkor általában megszabják a minimum tétet és a pontos eseményt is. Rengeteg egyéb sportfogadás promóció érhető még el. Csekkold az oldalunkat, mi mutatjuk Neked a legjobbakat!

Alternatívák — Egyéb lehetőségek a hendikep fogadás helyett

A hendikep és az ázsiai hendikep fogadás is komoly piac. Mindkettő opcióban rengeteg választási lehetőséged van. Ha azonban úgy gondolod, ez nem neked való, természetesen nem szabad erőltetni. Rengeteg egyéb fogadási piac érhető el a legjobb online sportfogadás oldalak mindegyikén. Nem kell megalkudni, és nem vagy köteles alkalmazkodni.

Ha te a sima 1X2 fogadási piacon érzed jól magad, és csak a mérkőzés győztesére (vagy a döntetlenre) akarsz fogadni, szíved joga. Hogyha a gólok számát tudod nagy sikerrel megtippelni, akkor az Alatt / Fölött piacot ajánljuk neked. Akik a játékosokat ismerik, azoknak az egyéni, speciális fogadásokat tudjuk javasolni. Te döntsd el, miben vagy a legjobb, és alakítsd a játékodat ahhoz mérten!

Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan tudok hendikep fogadást kötni?

Az első lépés természetesen az, ha regisztrálsz a legjobb online sportfogadás oldalak egyikére. Szerencsére a hendikep fogadás mindenhol elérhető opció, így ez alapján nem kell szűrni. Általában könnyen megtalálod a legnépszerűbb fogadási opciók között, de ha ott nincs, akkor külön szekcióba szokták szedni az online sportfogadás oldalak a hendikep fogadási piacokat.

Lehet többszörös szelvényre hendikep fogadást tenni?

Igen, többszörös szelvényre is tudsz hendikep fogadást kötni. Semmilyen ráhatással nincs a szelvényedre a hendikep fogadás – azt leszámítva természetesen, hogy nagyobb az odds, és így nagyobb lehet a nyeremény összege is. De amilyen 1X2 piacot rátehetsz a szelvényedre, azt hendikep fogadásban is megkötheted!

Kérhetek kifizetést egy még el nem dőlt fogadáshoz?

Általában igen, de ez attól is függ, hogy melyik oldalon vagy regisztrálva. Szerencsére ez ma már egy bevett szokás, hogy kérhetsz a mérkőzés vége (vagy a fogadás beteljesülése) előtt is kifizetést. Ilyenkor természetesen a vártnál valamivel kisebb a nyeremény, viszont nyugodtabb lehetsz, hiszen bármi történjék is, te már biztosan nyertél!

Tudok mobilon hendikep fogadást kötni?

Igen, 2021-ben szerencsére ez már nem probléma. A legjobb online sportfogadás oldalak már rég piacra dobták önálló mobil fogadási appjukat. Ezeket az App Storeban, vagy a Google Playben könnyedén megtalálhatod. Hogyha ott nincs a keresett sportfogadás app mobilra, akkor érdemes az oldalon keresgélni, és onnan letölteni és telepíteni az applikációs fájlt. Sőt, az sem probléma ha nincs külön alkalmazás sportfogadáshoz. Az odalak nagy többsége alkalmazkodik a kijelződ felbontásához, és mobilon is tökéletesen használhatod az elérhető funkciók bármelyikét.

Minden fogadásom nyerni fog?

Nem, természtetesen nem fog minden fogadásod nyerni. Ezt várni sajnos felesleges. A fogadásaid többsége vesztes lesz, már ha jó csinálod, és nem folyton csak a legesélyesebb eseményre fogadsz. Ettől függetlenül, hogyha okosan és taktikusan játszol és alkalmazod az általunk ajánlott online sportfogadási stratégiákat, akkor profitálhatsz a játékodból!

Felelősségteljes szerencsejáték — Ásiai Hendikep fogadáskor se feledkezz meg róla!

Mindig szem előtt kell tartani a felelősségteljes szerencsejáték alapszabályait. Könyörögve kérünk, hogy csak olyan pénzzel fogadj, ami biztosan nem fog hiányozni és amire nincs szükséged. Sportfogadásnál alap, hogy a feltett tétet elveszítheted, így nem szabad olyan pénzzel fogadni, amire szükséged van. Csak addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér. Ne költekezz túl, és ne tekints utolsó pénzügyi mentsvárként a sportfogadásra.

Hogyha problémáid akarnak a játék során, bátran kérj segítséget családtagoktól, ismerőseidtől, barátaidtól, vagy akár az oldal online ügyfélszolgálatától is. Komolyabb oldalakon rengeteg segítséget kérhetsz. Különböző limiteket is állíthatsz, hogy biztosan megakadályozd a túlköltekezést. Mindig játssz felelősségteljesen, vagy sehogy!

Összefoglaló — A Ásiai hendikep fogadás lényege

Cikkünkben bemutattuk tehát a hendikep fogadás, és az ázsiai hendikep fogadás menetét és mikéntjét. Elmagyaráztuk, melyik mit jelent, és mi köztük a különbség. Praktikus példákon keresztül megmutattuk azt is, melyik hogy működik. Leírtuk, mik az ázsiai hendikep fogadás legnagyobb előnyei, és mik a legszörnyűbb hátrányai. Ezek után már csak az van hátra, hogy eldöntsd: neked való-e a hendikep és az ázsiai hendikep fogadás. Amennyiben igen, hozzászólásban várjuk az élménybeszámolókat a nyertes szelvényeidről!