A Világbajnokság nyitómérkőzése – 2022. November 21

A Vilagbajnoksag nyitomerkozese 2022. November 21

Az idei év a Világbajnokság éve – a szokásoktól eltérően azonban a nyáron mégis elmarad a torna. A legnemesebb foci bajnokságnak ugyanis Katar ad idén otthont. Náluk viszont vállalhatatlan hőség uralkodik ezen hónapokban, így várni kell még picit a rendezéssel.

November 21-én indul útjára a labda a Világbajnokságon. Ekkor sem lesz sokkal hidegebb azért a közel-keleti országban, de valamivel azért kellemesebb (levésbé kellemtlenebb) lesz majd az időjárás. A klubok szezonjai soha nem látott módon fognak felborulni ezzel a novemberi, decemberi Világbajnoksággal.

FIFA Világbajnokság nyitómérkőzést korábban még egyetlen alkalommal sem rendeztek ilyen későn, hiszen az elmúlt száz évben mindig csak nyáron rendezték meg a tornát. Újítania azonban mindig kell a FIFA-nak, hiszen a nézettség és a népszerűség – és ezzel egyenes arányosságban a bevételek is – folyamatosan csökkennek.

A legjobb fogadási oldalak a 2022-es világbajnokságra való fogadáshoz

Szakértői értékelés
Fénypontok
 
Üdvözlő bónusz
99/100 Ismertető
35T HUF
100% az 1. betétnél
Látogatás 22bet
 • Statisztikák, élő sportesemények, és szinte minden sportág
 • forintban és magyar nyelven is fogadhatsz
 • ázsiai hendikeppel
95 Payout Ratio
35T HUF 100% az 1. betétnél
Látogatás 22bet
 • Statisztikák, élő sportesemények, és szinte minden sportág
 • forintban és magyar nyelven is fogadhatsz
 • ázsiai hendikeppel
22bet Ismertető
98/100 Ismertető
35T HUF
100% az 1. betétnél
Látogatás 20bet
 • Különféle fogadási piacok
 • GYIK szekció elérhető
 • Népszerű kriptovaluták használata
93 Payout Ratio
35T HUF 100% az 1. betétnél
Látogatás 20bet
 • Különféle fogadási piacok
 • GYIK szekció elérhető
 • Népszerű kriptovaluták használata
20bet Ismertető
97/100 Ismertető
52T HUF
100% az 1. betétnél
Látogatás Ivibet
 • Remek labdarúgás kínálat, akár élőben is
 • Online stream az élő fogadási felületen
 • VIP program a leghűségesebb ügyfeleknek
95 Payout Ratio
52T HUF 100% az 1. betétnél
Látogatás Ivibet
 • Remek labdarúgás kínálat, akár élőben is
 • Online stream az élő fogadási felületen
 • VIP program a leghűségesebb ügyfeleknek
Ivibet Ismertető
96/100 Ismertető
1BTC
Üdvözlő Bónusz
Látogatás Vave
 • Üdvözlő bónusz BTC 1 értékben
 • A legjobb kripto fogadási felület
 • Havi pénzjutalmak VIP tagoknak
94 Payout Ratio
1BTC Üdvözlő Bónusz
Látogatás Vave
 • Üdvözlő bónusz BTC 1 értékben
 • A legjobb kripto fogadási felület
 • Havi pénzjutalmak VIP tagoknak
Vave Ismertető
95.6/100 Ismertető
35T HUF
100% az 1. betétnél
Látogatás Select.bet
 • Nagyon jó esélyek
 • Egyszerű használhatóság és felhasználóbarát design
 • Szép és elérhető élő fogadási opció
95 Payout Ratio
35T HUF 100% az 1. betétnél
Látogatás Select.bet
 • Nagyon jó esélyek
 • Egyszerű használhatóság és felhasználóbarát design
 • Szép és elérhető élő fogadási opció
Select.bet Ismertető

Mikor rendezik meg a 2022-es Világbajnokság nyitó mérkőzését?

A fenti címben is látható a dátum: a FIFA Labdarúgó Világbajnokság nyitómérkőzésére 2022. november 21-én kerül sor. A kezdőrúgás pillana 11 : 00 órakor esedékes. Természetesen már mi is számoljuk vissza a napokat, az órákat, sőt, már lassan a másodperceket is, hogy végre elkezdődjön a torna, ami az egész világot őrületbe kergeti.

Persze a novemberi hangulatot szokni kell majd. Karácsonyra még sosem készült az emberiség Világbajnoksággal, a hagyományok szerint a nyári szünet csúcspontja szokott lenni a legfontosabb labdarúgó torna – de a hagyományok manapság már mit sem érnek. A Világbajnokság nyitómérkőzése remélhetőleg a hangulatából ennek ellenére sem fog veszíteni semmit sem.


Hol rendezik meg a 2022-es Világbajnokság nyitó mérkőzését?

A 2022-es FIFA Labdarúgó Világbajnokság nyitómérkőzése a katari Al Thumama Stadionban kerül majd megrendezésre. A vadi új stadion az annak nevet adó városban, azaz Al Thumama városában található, ami Doha egyik külsőbb kerülete.

Ibrahim M. Jaidah építész tervei alapján készítették kifejezetten az idei, téli Vb-re. A stadiont 2021.17-ben kezdték el építeni, de csak 2021. október 22-én adták át. A Világbajnokság nyitómérkőzésének idején épphogy egy éves lesz az építmény.

A stadion tulajdonosa természetesen a 2022-es Katari Labdarúgó Világbajnokság Fő Bizottsága. Az Al Thumama Stadion 40,000 néző befogadására alkalmas. Előreláthatólag teltház lesz a Világbajnokság nyitómérkőzésén, azaz 40,000 néző előtt mutatkozhat majd be a két csapat Katarban a 2022-es labdarúgó Világbajnokságon.

A stadion összesen nyolc mérkőzésnek fog otthont adni a 2022-es  FIFA Vb során. A Világbajnokság nyitómérkőzésén kívül fog mérkőzést játszani ebben az arénában a holland, a spanyol, a katari, a belga, az amerikai és a kanadai válogatott is. Továbbá egy nyolcad- és egy negyeddöntőt is rendeznek majd az Al Thumama Stadionban.


Mely csapatok lépnek pályára a 2022-es FIFA Labdarúgó Világbajnokság nyitómérkőzésén?

A hagyomány alapja, hogy a Világbajnokság nyitómérkőzésén az egyik résztvevő a hazai csapat, azaz a tornát rendező nemzet válogatottja. Így 2022-ben a tornát természetesen nem nyithatja más, mint a Katari labdarúgó válogatott. Gondolná a hagyománytisztelő futballrajongó.

A valóság azonban az, hogy bár a Katari csapat évek óta egyre gyorsabb ütemben fejlődik, dehát nem is csoda mindez. Gőzerővel készülnek a hazai Vb-re, na meg természetesen a tisztes helytállásra. A nyitómérkőzést ezúttal mégsem ők fogják játszani.

A FIFA Világbajnokság nyitómérkőzésen Szenegál válogatottja játszik majd Hollandia ellen. Szenegál harmadszor szerepel idén Világbajnokságon. Először 2002-ben jutottak ki, akkor a negyeddöntőig meneteltek. Oroszországban is ott voltak, akkor a csoportkörben búcsúztak. Idén az A csoportban kap helyet a szenegáli csapat Hollandia, Katar és Ecuador válogatottjaival együtt.

Hollandia történelme picit komolyabb ennél. Számukra az idei lesz a 11. Labdarúgó Világbajnokság, amin részt vesznek. Hollandia háromszor is döntőbe jutott, de mindháromszor vesztett: ‘74-ben Németország, ‘78-ban Argentína, 2010-ben pedig Spanyolország ellen. Brazíliában, 2014-ben a harmadik helyen zártak.


Rendeznek nyitó ünnepséget a 2022-es Labdarúgó Világbajnokságon?

Rendeznek nyito unnepseget a 2022es Labdarugo Vilagbajnoksagon

Természetesen igen. Persze, az idei FIFA Labdarúgó Világbajnokság rengeteg hagyománnyal szakít, de azt a hagyományt talán nem teszik tönkre, hogy minden Világbajnokságot egy ünnepélyes ceremónia nyit meg. Idén egy picit ez is másképp lesz.

A Világbajnokság nyitómérkőzését nem fogja megelőzni nyitó ceremónia. Az ugyanis Katar első meccse előtt lesz majd, ami szintén a nyitó napon lesz, de nem az lesz az idei Vb első mérkőzése. Ráadásul minderről szinte semmi részlet nem szivárgott még ki, így nem tudhatjuk, mire számíthatunk pontosan.

Nem tudjuk, ki fog fellépni, és nem tudjuk, milyen műsorra számíthatunk. Csak abban bízhatunk, hogy a nyitó műsoron is odateszi magát az ország, ahogy a stadion építésekkel is megmutatták, mire képesek. Kíváncsian várjuk a híreket és a részleteket a jövőben is!


Fogadj a 2022-es foci vb első mérkőzésére a legjobb online fogadóirodáknál!

Ha már közeleg a FIFA Labdarúgó Világbajnokság nyitómérkőzése, érdemes egy pillantást vetni a fogadóirodák ajánlataira is. Természetesen a Világbajnokságig sem maradunk online sportfogadás nélkül – de ha mi már most tudjuk, hogy kikre, mikre akarunk fogadni, akkor több oldalon már most is megtehetjük a tétjeinket – akár a Világbajnokság nyitómérkőzésére is!

A Szenegál – Hollandia összecsapáson természetesen minden online sportfogadás oldal a hollandokat tartja esélyesebbnek. Jobb a keretük, jobb formában vannak, nagyobb futball nemzet összességében… Egyszerűen minden mellettük szól. Egyedül az szól ellenük, hogy nagyon alacsony rájuk a szorzó.

Vagy hát ez relatív, de 1.70 körüli szorzókért talán nem érdemes hónapokkal előre fogadni, hiszen bármi változhat addig. Lesérülhetnek a legjobb játékosok, meneszthetik a szövetségi kapitányt novmeberig, bármi megeshet. Ha viszont a szenegáli sikerben bíznál, egy meglepetés eredményben, akkor mindenképp érdemes lehet már most fogadni.

Ezek az oddsok már feljebb aligha fognak menni – hiszen már így is 5-szörös pénz fölött fizet, ha Szenegál nyerné a mérkőzést, de a döntetlen is 3.75 körül mozog. Mi a “Mindkét csapat szerez gólt” piacot ajánljuk. Gólgazdag Vb-ben, és gólgazdag nyitómeccsben reménykedünk.

A kétszeres szorzó pedig tökéletes zsebpénz kiegészítő lehetne számunkra. Mi egyelőre ezeket a fogadási piacokat találtuk a legérdekesebbnek, de természetesen a jövőben is hozzuk még a Vb fogadással kapcsolatos cikkeket. Nem kell addógni, novemberig bőven el lesztek látva fogadási tippekkel!


FIFA Labdarúgó Világbajnokság nyitómérkőzések történelme – Legendás első meccsek

Oroszországban a hazaiak nyitották a mérkőzést, mégpedig Szaúd-Arábia ellen. Elképesztő teljesítménnyel mutatták meg a világnak, hogy igazán komolyan veszik a hazai Vb-jüket: 5-0-ra mosták le a közel-keleti ellenfelet. 2014-ben Brazília nyitotta a Vb-t, ők Horvátországot győzték le 3-1-re. A 2010-es Vb nyitómeccse Dél-Afrika és Mexikó között került lejátszásra. Ez a mérkőzés Tshabalaba csodagóljáról híresült el.

Németország 66,000 néző előtt verte 4-2-re Costa Rica csapatát 2006-ban. A 2002-es Vb nyitó meccsét is Szenegál játszotta, ők a címvédő franciákat verték el 0-1-re, hatalmas meglepetésre. 1966 és ‘78 között négyből négy nyitómérkőzés végződött gól nélküli döntetlennel (Anglia – Uruguay, Mexikó – Szovjetunió, Brazília – Jugoszlávia és Nyugat Németország – Lengyelország).

Brazília 1950-ben és ‘54-ben is Mexikó ellen nyitotta a Vb-t. Előbb 4-0-ra, négy évvel később pedig 5-0-ra nyertek. Magyarország 1934-ben játszott Vb nyitómérkőzést (15 másik csapattal egyetemben), akkor Egyiptomot vertük 4-2-re.


Érdekes tények, adatok és számok a Világbajnokság nyitómérkőzéseivel kapcsolatban

1930 óta rendezik meg a Világbajnokságot. Az idei lesz a 22. FIFA Labdarúgó Világbajnokság. Csak két alkalommal maradt el a Vb – 1942-ben és ‘46-ban, a II. világháború miatt. 1930-ban és 1934-ben együtt 10 nyitó mérkőzésre került sor, de egyik sem zárult döntetlennel.

Az első Világbajnoki nyitómérkőzésen elért döntetlenre 1938-ban került sor – akkor Svájc játszott 1-1-es döntetlent Németország ellen. A leggólgazdagabb nyitómérkőzés – és a legnagyobb különbség – az Olaszország – USA meccs, amit 7-1-re nyertek az olaszok 1934-ben.


Mely csapatok játszották a legtöbb Világbajnoki nyitómérkőzést a történelem folyamán?

A legtöbb nyitó mérkőzést Brazília válogatottja játszotta. Ők ugyanis hét alkalommal is pályára léptek az első napon. Ez annak is köszönhető, hogy a 70-es évekig a tévés közvetítés még nem volt olyan szinten tökélyre fejlesztve, mint manapság. Így eleinte nem is volt kifejezett ünnepélyes nyitómérkőzés, hanem gyakran előfordult, hogy egyszerre több mérkőzést játszottak le már az első játéknap első sávjában is.

Az 1966-os és 70-es Vb-ket már a rendező országok nyitották, így ‘66-ban Anglia játszott Uruguay-jal, 70-ben pedig Mexikó a Szovjetunióval. Ezt követően 1974-től 2002-ig úgy változott a szokás, hogy a címvédő nyitotta a tornát. Így tehát 74-ben és 98-ban is a brazilok kezdték a Vb-t.

Ez alapján 2006-ban is ők játszották volna a nyitó mérkőzést, ám ekkorra új szabály lépett érvénybe: 2006-tól 2018-ig mindig a rendező ország nyitotta a Világbajnokságot, így 2006-ban a 2002-es Vb döntő vesztese, a tornát éppen megrendező Németország játszotta az első meccset, mégpedig Costa Rica ellen. Brazília pedig 2014-ben nyithatta meg újra a Vb-t. Idén Hollandiáé és Szenegálé ez a megtiszteltetés.

 • A kaszinójátékok lenyűgöző választéka
 • Kínált dedikált kaszinó mobilalkalmazások
 • Fizetési módok széles választéka
 • Statisztikák, élő sportesemények, és szinte minden sportág
 • forintban és magyar nyelven is fogadhatsz
 • ázsiai hendikeppel
 • Különféle fogadási piacok
 • GYIK szekció elérhető
 • Népszerű kriptovaluták használata