2022 Világbajnoki időpontok – Dátumok és ellenfelek

2022 Vilagbajnoki idopontok Datumok es ellenfelek

Hamarosan elkezdődik a 2022-es FIFA Labdarúgó Világbajnokság. Persze lehetünk türelmetlenek, hiszen még mindig hónapok vannak hátra, de legalább az megnyugvást nyújthat, hogy a Világbajnokság menetrend legalább már ismert. Szerencsére már most tudjuk pontosan, hogy melyik csapat hol és mikor játssza a mérkőzéseit, na meg hogy mikor lesznek a nyolcad-, negyed-, elődöntők és persze a döntő. Na meg ugye a bronzmeccs is.

Jelen cikkünkben a legnagyobb és legesélyesebb csapatok meccsein, illetve a Világbajnoki időpontok legfontosabbjain fogunk végigmenni. Olvass tovább, ha érdekel a Világbajnokság menetrendje és a Világbajnoki dátumok. Derítsd ki, mikor játszanak a kedvenc csapataid.

FIFA 2022-es világbajnokság Dátumok és ellenfelek

A legjobb online sportfogadás oldalak Vb fogadáshoz

Szakértői értékelés
Fénypontok
 
Üdvözlő bónusz
99/100 Ismertető
35T HUF
100% az 1. betétnél
Látogatás 22bet
  • Statisztikák, élő sportesemények, és szinte minden sportág
  • forintban és magyar nyelven is fogadhatsz
  • ázsiai hendikeppel
95 Payout Ratio
35T HUF 100% az 1. betétnél
Látogatás 22bet
  • Statisztikák, élő sportesemények, és szinte minden sportág
  • forintban és magyar nyelven is fogadhatsz
  • ázsiai hendikeppel
22bet Ismertető
98/100 Ismertető
35T HUF
100% az 1. betétnél
Látogatás 20bet
  • Különféle fogadási piacok
  • GYIK szekció elérhető
  • Népszerű kriptovaluták használata
93 Payout Ratio
35T HUF 100% az 1. betétnél
Látogatás 20bet
  • Különféle fogadási piacok
  • GYIK szekció elérhető
  • Népszerű kriptovaluták használata
20bet Ismertető
97/100 Ismertető
52T HUF
100% az 1. betétnél
Látogatás Ivibet
  • Remek labdarúgás kínálat, akár élőben is
  • Online stream az élő fogadási felületen
  • VIP program a leghűségesebb ügyfeleknek
95 Payout Ratio
52T HUF 100% az 1. betétnél
Látogatás Ivibet
  • Remek labdarúgás kínálat, akár élőben is
  • Online stream az élő fogadási felületen
  • VIP program a leghűségesebb ügyfeleknek
Ivibet Ismertető
96/100 Ismertető
1BTC
Üdvözlő Bónusz
Látogatás Vave
  • Üdvözlő bónusz BTC 1 értékben
  • A legjobb kripto fogadási felület
  • Havi pénzjutalmak VIP tagoknak
94 Payout Ratio
1BTC Üdvözlő Bónusz
Látogatás Vave
  • Üdvözlő bónusz BTC 1 értékben
  • A legjobb kripto fogadási felület
  • Havi pénzjutalmak VIP tagoknak
Vave Ismertető
95.6/100 Ismertető
35T HUF
100% az 1. betétnél
Látogatás Select.bet
  • Nagyon jó esélyek
  • Egyszerű használhatóság és felhasználóbarát design
  • Szép és elérhető élő fogadási opció
95 Payout Ratio
35T HUF 100% az 1. betétnél
Látogatás Select.bet
  • Nagyon jó esélyek
  • Egyszerű használhatóság és felhasználóbarát design
  • Szép és elérhető élő fogadási opció
Select.bet Ismertető

Világbajnokság dátumok és időpontok – Brazília naptára

BraziliaBrazília a “G” jelű csoportban kapott helyet Szerbiával, Svájccal és Kamerunnal egyetemben. A brazil válogatott első mérkőzésére november 24-én fog sor kerülni, itteni idő szerint este 10 órakor (22:00). Az első ellenfelük Szerbia válogatottja lesz. A mérkőzésnek a Lusail Ikonikus Stadion fog otthont adni.

A második körben Svájc ellen fognak játszani november 28-án, este héttől (19:00). A helyszín Doha és a 974-es Stadion. Az utolsó fordulóban pedig Kamerun ellen fog játszani Brazília. Erre az összecsapásra december 2-án, este tíz órakor (22:00) kerül majd sor. Ezt a mérkőzést is Lusailban, az Ikonikus Stadionban fogják játszani.

Hogyan szerepelt Brazília a legutóbbi Világbajnokságon?

Le. Leszerepelt. Sokat vártak Neymartól, de ő inkább csak bohócot csinált magából. Szerintem még ma is mindenki emlékszik arra az alakításra, amikor vagy 15-öt pörgött a földön egy vélt szabálytalanságot követően. Az ilyen megmodulásaival még az ellene elkövetett valódi szabálytalanságok komolyságát is megkérdőjelezi, abszolút érthetetlen, miért viselkedik ember így a pályán.

A csoportkörben egyébként Svájc, Szerbia és Costa Rica volt Brazília ellenfele. Előbbiek még pontot tudtak rabolni Neymaréktól, de a másik két meccsüket megnyerték, így csoportgyőztesként jutottak be a legjobb 16 közé. Ott Mexikó volt a soron következő ellenfél, akiket 2-0-ra vertek Neymar és Firmino góljaival. A legjobb nyolc viszont már a végállomást jelentette: A végül Világbajnoki harmadik helyet szerző belga válogatott 2-1-re le tudta győzni a brazilokat Kazanban.

Brazília Vb fogadás – Megnyerhetik az idei tornát a brazilok?

Az online sportfogadás oldalak szerint igen. Olyannyira ráadásul, hogy őket tartják az internetes fogadóirodák a 2022-es Vb legnagyobb esélyeseinek. Esélyük persze valóban van, de mi azért két másik csapatot is tudnánk mondani, akik legalább ekkora játékerőt képviselnek – de ott még tapasztaltabbak is a klasszisok.

Persze hiba lenne leírni a brazil válogatottat bármilyen Világbajnokság előtt, főleg hogy már 2002 óta, azaz 20 éve várat magára a történelem legsikeresebb válogatottjának újabb diadalmenete. Vajon Vinicius és Neymar vezetheti sikerre a nemzeti együttest? Karácsony előtt kiderül…


Világbajnoki időpontok – Franciaország naptára

FranciaorszagA Világbajnokság dátumok fontos kérdése a fracia válogatottnak. Szeretnénk bemutatni olvasóink számára, hogy pontosan mikor és hol is fog pályára lépni a torna egyik legnagyobb esélyese. Franciaországgal szemben hatalmasok az elvárások, már a csoportkörben is. A “D” jelű csoportban kezdik a tornát, ellenfeleik Dánia, Ausztrália és Tunézia.

Az első meccsüket a Világbajnoki időpontok második napján fogják játszani, azaz november 22-én. Franciaország első meccsét Ausztrália ellen fogja játszani este tízkor Al Wakrah városában, az Al Janoub Stadionban.

A következő körben Dánia ellen lépnek pályára november 26-án, este 7 órakor. A találkozónak Doha városa és a 974-es Stadion fog otthont adni. Az utolsó körben pedig a legkönnyebbnek ígérkező, Tunézia elleni mérkőzésük következik. Erre november 30-án, este hattól fog sor kerülni Al Rayyan városában, az Oktatás Központi Stadionban (Education City Stadium).

Hogyan szerepelt Franciaország a legutóbbi Világbajnokságon?

Valljuk be, egész jól. Mégiscsak ők a címvédők, azaz megnyerték a legutóbbi Világbajnokságot, így hát talán nem lenne illendő panaszkodni az akkori teljesítémnyükre. Nem is nagyon lehet, kiválóan vettek minden akadályt. A csoportban Ausztráliát (2-1) és Perut (1-0) legyőzték, Dánia ellen pedig gól nélküli döntetlent játszottak egy már tét nélküli meccsen, továbbjutóként.

A nyolcaddöntőben Argentína ellen játszottak hatalmas rangadót, és nyertek 4-3-ra. Griezmann és Pavard találtak be egyszer, Mbappé pedig kétszer. A következő körben Uruguay csapatát verték 0-2-re Varane és Griezmann góljaival, hogy az elődöntőben már a belgákat verjék 1-0-ra (gsz.: Umtiti). A döntőben Horvátország volt az ellenfél, akiket 4-2-re győztek le, és megnyerték a Világbajnokságot.

Franciaország Vb fogadás – Megnyerhetik az idei tornát a franciák?

Abszolút. Ugyan címvédésre 1962 óta nem volt példa, ez nem jelenti azt, hogy mindez lehetetlen lenne. A mai napig a francia kereté az egyik (ha nem a) legerősebb a világon. Ráadásul az online sportfogadás oldalak is egyetértenek velünk abban hogy Franciaország a torna egyik legnagyobb esélyese.

Az ő győzelmükre a második legalacsonyabb a szorzó, azaz Brazília után őket várják a trónra leginkább a fogadóirodák. Mbappé mellett ott lesz idén a bomba formában focizó Karim Benzema is, a középpálya pedig semmivel sem gyengébb, sőt. Oda is bekerült egy mára már BL győztes Camavinga, aki hátrányára biztosan nem lesz a csapatának. Franciaországra nem kidobott pénzt fogadni, persze közel sem biztos még a győzelmük.


Világbajnokság menetrend – Anglia naptára

AngliaA Premier League rajongók idén is abban fognak reménykedni, hogy 1966 után ismét “hazatér” a Világbajnoki trófea. Ez volt a mantra a 2018-as Vb-n is, és persze mindenhonnan ez ömlött a futballrajongókra a 2020-as (2021-es) Európa-bajnokság ideje alatt is. Utóbbi még talán érthető, mégis csak döntőig menetelt Gareth Southgate együttese. Ráadásul a keret minősége is kiemelkedő, tele van rengeteg remek játékossal az angol csapat.

Így tehát érdemes megnézni a Világbajnokság időpontokat Anglia szemszögéből is. Anglia a “B” csoportban kapott helyet Iránnal, Wales-szel és az USA-val együtt. Az első meccsüket Irán ellen fogják játszani november 21-én, délután 4-kor (16:00). A mérkőzésnek Al Rayyan városa ad majd otthont, pontosabban a Khalifa Nemzetközi Stadion.

A következő körben az Amerikai Egyesült Államok ellen játszik Gareth Southgate csapata Al Khor városában. Itt az Al Bayt Stadion található, a mérkőzésre pedig november 25-én, este tíz órakor (22:00) fog sor kerülni. Az utolsó fordulóban Egyesült Királyságbeli rangadót rendeznek, Wales lép ugyanis pályára Anglia ellen november 29-én, este tíz órakor (22:00). A település ezúttal is Al Rayyan, a pálya viszont az Ahmad bin Ali Stadionban található.

Hogyan szerepelt Anglia a legutóbbi Világbajnokságon?

A várakozásokat abszolút felülmúlva – már aki reális várakozásokat állított az angol válogatottal szemben. Akik azt várták, hogy it’s coming home, ők minden bizonnyal csalódottak maradtak. A csoportban Belgium, Tunézia és Panama volt Anglia ellenfele. Viszonylag simán jutottak innen tovább. Tunéziát 2-1-re, Panamát 6–1-re verték, így pedig még a belgák elleni 1-0-ás vereség is belefért. A második helyen jutottak tovább.

A legjobb 16 között Kolumbia csapatát ejtették ki. A mérkőzés 1-1-es döntetlennel zárult, de büntetőpárbajban az angolok bizonyultak jobbnak. A legjobb 8 között Svédországot verték meglepően simán 0-2-re. Az elődöntőben pedig Horvátország következett. Már az 5. percben vezetést szereztek az angolok, de végül hosszabbításban a horvátok jutottak a Vb döntőbe. A bronzmeccsen pedig Belgium másodszor is elverte Angliát, így végül negyedik helyen zárt a Southgate-csapat.

Anglia Vb fogadás – Megnyerhetik az idei tornát az angolok?

Elvileg meg. Southgate maradt az edző, a keret továbbra is kiemelkedő, ráadásul a múltkori Vb elődöntő után egy Eb döntő is kijutott a csapatnak. A fejlődés folyamatosnak tűnik, ez alapján adja magát, hogy idén is remekül fog teljesíteni az angol válogatott.

A fogadóirodák is hasonló tendenciára vélnek következtetni, hiszen Anglia győzelmére találjuk a harmadik legalacsonyabb szorzót – azaz ők a harmadik számú favoritok a torna megnyerésére. A valóságtól nem kell nagyon elrugaszkodni, hogy mindez megtörténhessen.


Világbajnokság dátumok és időpontok – Németország naptára

GermanyFekete ló lehet az idei Világbajnokság menetrendben Németország, akikre azért érdemes odafigyelni. Minden Vb-n esélyesként indulnak ők is ugyanis, viszont idén mintha nem vennék komolyan őket se a profi sportfogadók, sem pedig a netes fogadóirodák. Egész magas oddsokat lehet ma találni a német válogatottra, de a mérkőzéseiket mindenképp érdemes figyelemmel követni.

Németország az “E” csoportban kapott helyet Spanyolországgal, Japánnal és Costa Ricával közösen. Az első mérkőzésüket november 23-án, délután 4 órakor (16:00) fogják játszani. Az ellenfél Japán, a helyszín pedig Al Rayyad városa és a Khalifa Nemzetközi Stadion.

A csoport nagy rangadójára a következő játéknapon fog sor kerülni. November 27-én, este tíz órakor (22:00) játszik majd Németország és Spanyolország egymás ellen Al Khor városában, az Al Bayt Stadionban. Az utolsó fordulóban pedig Costa Rica lesz az ellenfél december 1-jén, este tízkor (22:00). Helyszín: Al Khor – Al Bayt Stadion.

Hogyan szerepelt Németország a legutóbbi Világbajnokságon?

Meglepően rosszul. Svédország, Mexikó és Dél-Korea voltak az ellenfeleik a csoportkörben. Ők voltak az egyértelmű esélyesek, hogy megnyerjék a csoportot. Löw fiai azonban csúnyán leszerepeltek. Mexikó 0-1-re, Dél-Korea pedig 2-0-ra verte őket. Hiába verték meg 2-1-re a svédeket, végül csoport utolsóként zúgtak ki, még a legjobb 16 közé sem tudtak bejutni. Nem is csoda, hogy lecserélték a szövetségi kapitányt Hansi Flickre.

Németország Vb fogadás – Megnyerhetik az idei tornát a németek?

Akár így is alakulhat, bár már céloztunk rá, hogy az online sportfogadás oldalak azért nem erre számítanak első sorban. Az edzőcsere persze jót tett a csapatnak, remekül teljesít Flick vezérletével a német együttes, de a 4 évvel ezelőtti blama óvatosságra int. Szerintünk talán épp ezért lehet érdemes fogadni most a Nationalelf győzelmére.

Kétségtelen tény, hogy továbbra is kiváló játékosok alkotják a válogatottat, tele vannak klasszissal. Ráadásul Flick egy olyan edző, aki tudja, hogyan kell győzni – mégis csak triplázni tudott a Bayern München élén. Szerintünk érdemes addig fogadni a németekre, amíg ilyen magas rájuk az odds. Ennél már csak alacsonyabbak lesznek a szorzók, mire elkezdődik a torna. Mi legalábbis erre számítunk.

  • A kaszinójátékok lenyűgöző választéka
  • Kínált dedikált kaszinó mobilalkalmazások
  • Fizetési módok széles választéka
  • Statisztikák, élő sportesemények, és szinte minden sportág
  • forintban és magyar nyelven is fogadhatsz
  • ázsiai hendikeppel
  • Különféle fogadási piacok
  • GYIK szekció elérhető
  • Népszerű kriptovaluták használata