Szlovénia vs Dánia fogadási tipp, előrejelzés és szorzók 2024.06.16.

Szlovénia június 16-án lép pályára Dánia ellen az Európa-bajnokság 2024 C csoportjának nyitómérkőzésén. A két csapat Stuttgartban találkozik, hogy valami örömteli élményt nyújtson szurkolóinak. Mivel Szlovénia még soha nem győzte le Dániát, a vörös-fehérek a favoritok.
Team 1 Logo WDWWL
16.06.2024 MHPArena, Stuttgart 18:00
Team 2 Logo WDLWW
Legjobb tipp: Dánia nem kap gólt 2.25 Látogatás bet365

Szlovénia 2000 óta először kvalifikálta magát az Európa-bajnokság döntőjébe. Ellenfelük, Dánia meglepetésre megnyerte a tornát 1992-ben és az Európa-bajnokság 2020 elődöntőse volt. A mérkőzésre június 16-án kerül sor a MHPArenában. Mindkét nemzet három pontot szeretne szerezni, miután egy nehéz csoportba kerültek Anglia és Szerbia mellett.

Szlovénia vs Dánia: Kezdeti helyzet

A Szlovénia vs Dánia mérkőzés az Európa-bajnokság 2024 C csoportjának nyitómérkőzése, amely megelőzi a Szerbia és Anglia közötti összecsapást aznap később. Tudva, hogy csak az első két helyezett jut automatikusan a nyolcaddöntőbe, a dánok számára kiemelten fontos a győzelem Szlovénia ellen. A két csapat ugyanabban az Európa-bajnokság 2024 selejtezőcsoportban szerepelt, és ugyanannyi pontot szereztek!

Szlovénia statisztikák és forma

Szlovénia lenyűgöző volt az Európa-bajnokság 2024 selejtezőiben. 10 mérkőzésből 7 győzelem és 1 döntetlen azt jelenti, hogy Szlovénia 2000 óta először játszik a döntőben. Egyetlen vereségük Dániában történt 2023 novemberében. Az RB Leipzig csatára, Benjamin Sesko 5 gólt szerzett a kampány során. Ezt a számot csak a dán és a Manchester United sztárja, Rasmus Hojlund múlta felül.

Matjaž Kek csapata márciusban egy barátságos mérkőzésen legyőzte Portugáliát. Ezt egy 2-2-es döntetlen követte Málta ellen. Az Atletico Madrid kapusa, Jan Oblak vezeti a csapatot. Oblak és Sesko mellett kevés kiemelkedő játékos van Szlovénia csapatában.

Jelenlegi teljesítmény: 70% 4.50 győzelem Látogatás 20Bet

Dánia statisztikák és forma

Dánia egyetlen veresége az Európa-bajnokság 2024 selejtezőiben Észak-Írországban történt. 10 mérkőzésük során 19 gólt szereztek és 10-et kaptak. Ezzel megnyerték a csoportot, megelőzve Szlovéniát a gólkülönbség alapján. Miután nem jutottak tovább a csoportjukból a 2022-es világbajnokságon, Kasper Hjulmand csapata reméli, hogy jobban szerepel Németországban.

Christian Eriksen, Hojlund, Joachim Anderson és Mikkel Damsgaard azok a játékosok, akikre figyelni kell. Dánia 0-0-s döntetlent játszott Svájc ellen és 2-0-ra nyert a Feröer-szigetek ellen a márciusi nemzetközi szünetben.

Jelenlegi teljesítmény: 70% 1.70 győzelem Látogatás Betwinner

Szlovénia vs Dánia: Szemtől szemben

Amint említettük, Szlovénia és Dánia ugyanabban az Európa-bajnokság 2024 selejtezőcsoportban voltak. Egy 1-1-es döntetlent játszottak Ljubljanában, majd Koppenhágában Dánia 2-1-re nyert. Ez volt az első mérkőzésük 2008 óta. Dánia a két nemzet közötti találkozók közül 6-ból 5-öt megnyert. Mivel mindkét 2023-as mérkőzés szoros volt, nem fontos a két csapat közötti szemtől szembeni rekordot figyelembe venni.

Szlovénia vs Dánia szorzók

Dánia a favorit, hogy megnyerje ezt a C csoportos mérkőzést, a nagy tornákon nyújtott teljesítményük, a tapasztalt játékosaik és a Szlovénia elleni legutóbbi győzelmük alapján. Rájuk 1.70-es szorzóval lehet fogadni. A döntetlen vonzó opció, különösen a 3.40-es szorzóval. Azok, akik szlovén győzelmet várnak, 4.50-es szorzót használhatnak több fogadóirodánál.

Fogadási tipp és előrejelzés: Szlovénia vs Dánia (2024.06.16.)

Szakértői fogadási tippünk erre a C csoportos mérkőzésre, hogy Dánia nem kap gólt. Ez a piac 2.25-ös szorzóval érhető el a Bet365-nél. Ezt a dánok hátsó vonalának minősége miatt emeltük ki. Anderson, Victor Nilsson, Joakim Mæhle és Victor Kristiansen valószínűleg a kezdő négyesben lesznek. Ezt nehéz lesz Szlovéniának áttörnie.

Legjobb tipp: Dánia nem kap gólt 2.25 Látogatás bet365