Marokkó - Portugália Fogadási Tipp és odds-ok (22.12.10)

Előrejelzés és fogadási odds-ok a 2022 december 10-i Marokkó-Portugália Világbajnokság meccsre. Marokkó meddig jut el az idei VB-n?
Team 1 Logo WWWDW
10.12.2022 Al Thumana Stadion (Doha) 16:00
Team 2 Logo WLWWW
Legjobb tipp: Portugál győzelem 1,67 Látogatás bet365

Marokkó-Portugália Fogadási Tipp (2022.12.10)

A szombati nap első negyeddöntőjét fogja játszani egy olyan párosítás, amire igazán nem számítottunk, nemhogy a VB előtt, de még a nyolcaddöntők előtt sem. Az egyik oldalon játszik Marokkó, akik hősiesen megnyerték az F csoportot, majd Spanyolországon keresztül eljutottak idáig. Az ellenfelük pedig Portugália lesz, akik a H csoport elsőjeként jutottak tovább és Svájcot verték meg nagyon csúnyán.

Marokkó az egyetlen igazán meglepő továbbjutója az idei VB nyolcaddöntőinek. Az afrikai válogatott egy eszméletlen teljesítménnyel érte el a pályafutása során a negyeddöntőt. Le a kalappal előttük nem csak azért, mert egy igen nehéz csoportkörből elsőként jutottak tovább, de abszolút gyengébb félként indultak Spanyolország ellen is az előző mérkőzésen. A csapat teljes mértékben megérdemli azt, hogy ide jutottak és kérdés, hogy egy nagyon elemében lévő Portugál válogatott ellen mit tudnak majd hozni. A spanyolok sem voltak egyáltalán gyengébbek náluk. Kezdőmeccsükön 7:0-val nyertek és nagyon sok jó csatárjuk van. Ennek ellenére kedden nem született egy gól sem a 90 perc alatt. Marokkó bivaly erős védelme kitartott minden egyes spanyol támadást és a csatársorukkal sem volt abszolút semmi gond. Ők összesen 3-szor el tudták találni a kaput, míg a „jobb” csapatnak ez csak 1-szer sikerült. Labdabirtoklás hiánya a gyengébb középpályában rejtőzik, de 23 százalékkal is ki tudtak tartani. Egy izzasztó 90 perc után a hosszabbítás következett, amikor a Marokkóiak még magabiztosabban álltak fent és ők már nem cseréltek, csak egyet. A spanyolok 3 új játékost hoztak pályára a 11-es párbajra. Itt viszont teljesen elbukott ellenfelük. Sarabia, Soler és Busquets is kihagyta a büntetőjét, a marokkói játékosok pedig nem omlottak össze a nyomás alatt és 4-ből 3-szor betaláltak. A PSG védő, Achraf Hakimi szerezte meg a győztes gólt.

Portugália pedig egy EB-nél is erősebb válogatottal érkezett Katar-ba. Már az első meccstől kezdve látszott, hogy egy szolid csapattal rendelkeznek, de még nem akarják megmutatni teljes erejüket. A védelemmel ott még voltak kisebb-nagyobb problémák, de ezt mostanra már kijavították. Dél-Korea ellen már nem kellett a maximumon játszaniuk, de Svájc ellen annál inkább. A nyolcaddöntő előtt mindenki egy izgalmas, szoros összecsapásra számított. Svájc már nagyon sok világversenyen megmutatta, hogy sokra képesek független attól, hogy milyen ellenféllel állnak szemben. Arra viszont senki nem számított, hogy egy teljes elsöpréses 6:1 lesz a végeredmény. Az egész mérkőzés előtt már kiderült, hogy Ronaldo nem került be a kezdőcsapatba, helyette egy nemzetközi verseny újonc, 21 éves Goncalo Ramos (Benfica csatár) került be, aki eddig körülbelül 30 percet játszott a válogatottban élete során. Az edző bizonyára tudott valamit, amit a szurkolók nem, hiszen a tehetséges játékos ezen a mérkőzésen egy mester hármast szedett össze. Már a 17-ik percben megszerezte a vezetést és a 33-ik percben Pepe is lőtt egy gólt, aki ezzel együtt a második legidősebb játékos lett, aki gólt szerzett VB-n (39). A második félidő is hamar beindult, 22 perc alatt Ramos 2-t, Raphael Guerreiro (Dortmund védő) pedig egyet lőtt. Egy svájci gól is bekerült, ami egyszerre az egyetlen kaput eltaláló lövésük is volt. A 92-ik percben még a csereként felhozott AC Milan csatár, Rafael Leao is megszerezte második gólját Katar-ban.

Marokkó-Portugália Összecsapás: A felállás

A felálláson a marokkói edzőnek nincs nagyon oka változtatni. Egy hihetetlen teljesítménnyel átjutottak egy nehéz ellenfélen és a Portugálok ellen ugyanerre a védő központú stratégiára lesz szükségük. Szerintünk a magabiztosságuk is az egekben lesz, ezért nem kell félteni senkit.

Portugáliának bejött a legutóbbi stratégiája és valószínűleg a fő sztár, Ronaldo megint nem fog a kezdőcsapatban játszani. Ramos messze túlteljesítette csatár társát ezen a VB-n és ezért megkapja a kezdő XI helyét most is. Lehetséges, hogy ha 11-esekre kerül sor, Ronaldo fog majd kelleni a csapatnak, de addig is a korai gólszerzés lesz a legfontosabb a csapatnak.

Marokkó-Portugália Egymás Elleni Eredmények

Egymás ellen a két fél először 1986-ban játszott VB-n, ekkor Marokkó 3:1-re megverte az európai csapatot. 2018-ban is összekerültek a csoportkörben és ez már egy relevánsabb összecsapás. 1:0-ra egy Ronaldo góllal nyert itt a portugál válogatott, de egyáltalán nem voltak fölényben.

Marokkó Csapat Hírek

Nayef Aguerd az előző mérkőzésen fájdalommal jött le a pályáról, de az edző szerint nem kell aggódni érte, valószínűleg a sorsdöntő meccsen már játszani fog. Szüksége is lesz rá a védelemnek.

Jelenlegi teljesítmény: 90% 5,75 győzelem Látogatás 18Bet

Portugália Csapat Hírek

Portugália nagy eséllyel az előző felállással érkezik majd a meccsre és ebben szerencsére semmilyen sérülés nem fogja akadályozni az edzőt.

Jelenlegi teljesítmény: 80% 1,67 győzelem Látogatás Betwinner

Fogadási Tipp és Előrejelzés Marokkó-Portugália (2022.12.10)

Véleményünk szerint nem lesz egy olyan könnyű meccs a portugáloknak, mint az előző, de kétségkívül nagyon jó formában vannak és nagyon meglepődnénk, ha Marokkó nyerné meg ezt a mérkőzést is. Egy újabb Portugál győzelem lesz ezen a meccsen.

Legjobb tipp: Portugál győzelem 1,67 Látogatás bet365