Spanyolország - Norvégia Tipp és odds-ok (23.03.25)

Előrejelzés és fogadási odds-ok a 2023 március 25-i Spanyolország - Norvégia EB Selejtező meccsre. Melyik csapat lesz az A csoport legesélyesebbje?
Team 1 Logo LLDWW
25.03.2023 Estadio La Rosaleda (Málaga) 20:45
Team 2 Logo DWLLW
Legjobb tipp: Hazai győzelem 1,36 Látogatás bet365

Spanyolország – Norvégia Fogadási Tipp (2023.03.25)

Szombaton a 2024-es EB selejtezőinek az egyik legjobb mérkőzését láthatjuk az A csoportban. Spanyolország fogja fogadni Norvégiát.

A hazaiak nem véletlenül vannak a FIFA lista elején. Már 3-szor megnyerték az EB-t. Először 1964-ben, majd kicsit modernebb időkben 2008-ban és egymás után a harmadikat 2012-ben. 2008-ban Németországot, 2012-ben pedig Olaszországot verték meg. A Világbajnokságot is megnyerték a két EB közt 2010-ben. Kétségkívül egy csodacsapat volt akkoriban. A 2020-as EB-n is jók voltak. A negyeddöntőben estek ki egy olaszok elleni szoros mérkőzésen, ahol büntetők döntöttek. A 2022-es VB-n pedig egy mindenkit meglepő nyolcad döntőt játszottak Marokkó ellen, ahol kiestek. A másik oldalon Norvégiának még közel sem jött össze trófea, de sokszor egy erős csapat szoktak lenni s selejtezőkön. Az EB-re csak 2000-ben jutottak ki, ott mostani ellenfelük miatt nem tudtak tovább menni. 17-szer próbáltak már bekerülni az EB-re, de most lesz a legnagyobb esélyük a második helyen bekerülni a nagy megmérettetésre.

A bukmékerek nem adnak sok esélyt a vendég csapatnak. Norvégiának lesz esélye, de a Spanyolok nem véletlenül kapnak egy nagyon alacsony 1,36-os szorzót.

Spanyolország Csapat Hírek

A Spanyolok az EB-n a csoportból könnyedén kijutva 3 nagyon nehéz meccset játszottak. Horvátország ellen 3:3-at játszottak, de a hosszabbításban nyerni tudtak. Svájc ellen egészen a büntetőkig húzódott a meccs, de az olaszok ellen már nem tudtak nyerni. A VB selejtezőn kikaptak Svédországtól (2:1), de Grúzia (2:1 és 4:0), Koszovó (3:1 és 2:0) és Görögország ellen (1:0) nem volt gondjuk. Első helyen jutottak be. A Nemzetek Ligáján is szolid teljesítményt hoztak. Mindhárom ellenfél ellen tudtak egyszer nyerni, de Csehországgal és Portugáliával egy döntetlent is játszottak, illetve Svájc-tól ki is kaptak. Ennek ellenére megnyerték a csoportot, így júniusban Olaszország ellen játszanak a kupáért. A VB-n megverték Costa Rica-t (7:0), döntetlent játszottak Németországgal és kikaptak végül a japánoktól (2:1). Így is bejutottak a nyolcad döntőbe, ahol viszont Marokkó is erősebbnek bizonyult. Összességében jobbak voltak, de az afrikai védelem kitartott és a büntetőknél ők voltak a szerencsésebbek.

Jelenlegi teljesítmény: 50% 1,36 győzelem Látogatás 1Bet

Norvégia Csapat Hírek

A vendégek kevesebb izgalmas meccset játszottak mostanában. A 2020-as EB karrierjük hamar véget ért, amikor még kaptak esélyt a bejutásra, de az osztályozón nem tudtak nyerni Szerbia ellen. A VB selejtezőn egy egész jó csoportba kerültek. Csak Törökországtól és Hollandiától kaptak ki. 3 pontot szereztek Gibraltér ellen kétszer (3:0 és 5:1), Montenegró ellen kétszer (1:0 és 2:0) és Lettország ellen egyszer (2:0). Ehhez jött még 3 döntetlen, de sajnos így sem volt elég a második helyhez. A törökök megelőzték őket 3 ponttal. A Nemzetek Ligáján ők a B-ligában játszottak, ahol kezdetben nyertek többet Szerbia (1:0) és Svédország ellen kétszer (2:1 és 3:2), de egy döntetlen után kikaptak Szlovéniától (2:1) és Szerbiától is (2:0). Így a második helyen végeztek. Ezt követően két barátságos meccset tudtak csak játszani. Írországot megverték 2:1-re, majd Finnország ellen egy 1:1-es döntetlen született.

Jelenlegi teljesítmény: 50% 8,50 győzelem Látogatás Unibet

Spanyolország – Norvégia Összecsapás: A felállás

A hazai keret idén sem hiányos tehetségekben. Most is a világ legjobbjai találhatóak náluk. A kapuban valószínűleg most nem Unai Simon fog állni (valószínűleg a sérülése miatt), hanem a Brighton kapus Robert Sánchez. A védők pedig Aymeric Laporte (Manchester City), José Gayà (Valencia), Pedro Porro (Tottenham) és Daniel Carvajal (Real Madrid). A középpályán sincs kevesebb tehetséges focista. Rodri (Manchester City), Gavi (Barcelona), Mikel Merino (Real Sociedad), Fabián Ruiz (PSG) és Dani Olmo (Lipcse) mind a keretben vannak, de hírek szerint Dani Ceballos (Real Madrid) is nagy szerepet kap majd idéntől. A csatároknál is látunk majd pár ismerős arcot. Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Yéremy Pino (Villarreal), Nico Williams (Bilbao), Borja Iglesias (Betis) és Álvaro Morata (Atletico Madrid) mind kaphatnak majd játékidőt. Érdekes lesz látni, hogy az új edző, Luis de la Fuente, mit tud majd kihozni a csapatból.

A másik oldalon is vannak játékosok, akiket a világ nagy csapataiban láthatunk. A kapuban áll majd Örjan Nyland (RB Leipzig). Előtte a védők, Kristoffer Ajer (Brentford), Leo Östigard (Napoli), Birger Meling (Stade Reims), Julian Ryerson (Dortmund) és Marcus Pedersen (Feyenoord) lehetnek majd. A középpályán is játszik pár nagyon ügyes focista. Fredrik Aursnes (Benfica), Sander Berge (Sheffield United), Martin Ødegaard (Arsenal) és Kristian Thorstvedt (Sassuolo). A csatároknál lesz természetesen a játékos, akitől mindenki fél a csoportban Erling Haaland (Manchester City), de sérülése miatt az első pár meccsen nem biztos, hogy pályára fog állni. Mellette Mohamed Elyounoussi (Southampton), Jörgen Strand Larsen (Celta Vigo) és Alexander Sörloth (Real Sociedad) játszik még.

Spanyolország – Norvégia Egymás Elleni Eredmények

Egymás ellen a két csapat már ötször közös pályára került. 2000-ben az EB-n Norvégia meg tudta verni a spanyolokat 1:0-ra. Később 2003-ban a két selejtező meccset viszont már elveszítették 2:1-re és 3:0-ra. Ezek után csak jóval később 2019-ben játszottak ugyanúgy a selejtezőn. Itt a Spanyolok először nyertek 2:1-re, de másodszorra már egy döntetlen jött össze.

Fogadási Tipp és Előrejelzés Spanyolország – Norvégia (2023.03.25)

Véleményünk szerint az egész mérkőzés Haaland-on múlik. Ha a sztár játékos játszik, Norvégia egy döntetlent könnyedén kihozhat, de ha nem akkor nagy eséllyel veszteni fognak. A legjobb tippünk ez miatt egy hazai győzelem lenne. Egy ilyen keretet Haaland nélkül nem tud megállítani Norvégia.

Legjobb tipp: Hazai győzelem 1,36 Látogatás bet365